Putyin kezdeményezi az ENSZ BT összehívását az amerikai támadás miatt

2018. április 14., 11:41

Szerző:

„A szíriai helyzet eszkalációja a nemzetközi kapcsolatok teljes rendszerére mér pusztító csapást. A történelem mindent a helyére tesz, így már Washingtonra is súlyos felelősséget rakott a Jugoszláviában, Irakban, Líbiában végrehajtott véres leszámolásért” – olvasható a Kreml által kiadott közleményben, amelyet az Interfax hírügynökség idéz.

„Oroszország ezért összehívja az ENSZ BT rendkívüli ülését, hogy a résztvevők megvitassák az Egyesült Államok és szövetségesei agresszív fellépését. Oroszország a lehető legkomolyabban elítéli a Szíria elleni támadást” – olvasható Valgyimir Putyin orosz elnök közleményében, amely szerint az oroszok a törvényes kormányt segítik a terrorizmus ellen vívott háborúban.

Vlagyimir Putyin berágott
Fotó: Forrás: Pixabay

„Az Egyesült Államok ezzel a fellépéssel csak elmélyíti az országban a humanitárius katasztrófát, további szenvedést okozva a lakosságnak, újabb menekülthullámot elindítva.” Putyin közleménye szerint a légicsapásokat az ENSZ Alapokmánya és a nemzetközi jog megsértésével, az ENSZ BT felhatalmazása nélkül hajtották végre, vagyis agressziót követtek el egy szuverén, a terroririzmussal harcban álló állam ellen.

Az amerikai-brit-francia bevetésről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.