Péniszhalak lepték el a tengerpartot, mindenki retteg, pedig finom a furcsa lény

2019. december 13., 11:29

Szerző:

Nem ajánlatos most a kaliforniai Drakes Beach-en fürdeni, ugyanis a partot teljesen ellepték a az úgynevezett péniszhalak.

A tengeri férgek hétköznapi neve a koreai péniszhal, amiből több ezret dobott a partra a hullám Kaliforniában. A furcsa állatok a gyűrűsférgek törzsébe tartoznak, 10-13 centi hosszúak, testük gerinctelen és hengeres formájú. Általában a Csendes- óceán és a japán szigetvilág partjainál fordulnak elő, de ezúttal valahogy eljutottak Kalifornia területére is.

Péniszhal konyhai előkészítése
Fotó: Wikipédia

A férgek hihetetlen látványt nyújtanak, úgy néz ki az óceánpart mintha egy horrorfilmből lépett volna elő. Félelmetes kinézete ellenére a péniszhal népszerű fogásnak és ételnek számít Dél-Koreában – írja a Blikk.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.