Vadőrök törték el egy profi dél-afrikai kerékpáros versenyző karját - Videón a brutális eset

2019. december 28., 10:05

Szerző:

Vadőrök törték el pénteken a dél-afrikai kerékpáros, Nicholas Dlamini kezét. A sportoló a Table Mountain Nemzeti Parkban edzett, amikor a vadőrök megállították. A sportoló és négy vadőr dulakodni kezdett, ekkor törhetett el Dlamini karja – írja a news24.com.

A Nemzeti Park szóvivője azt nyilatkozta a lapnak, hogy a sportoló fizetés nélkül hajtott be a park területére, az őrök pedig miután erről értesültek, megtalálták és számon kérték őt. A szóvivő szerint Dlamini kissé agresszívan viselkedett a park munkatársaival szemben, és a karja azért törhetett el, mert ellenállt, amikor le akarták őt tartóztatni.

Fotó: Facebook/Nicholas Dlamini

Az esetről azonban videó is készült, amin az látható, ahogyan az őrök agresszívan lökdösik Dlaminit, az autóhoz nyomják, kezét az egyik őr magasan hátra csavarja. A felvételen egy reccsenés is hallható, ez feltehetően pont a kerékpáros karja lehetett.

A történtek miatt vizsgálat indult, Dlaminit kórházba vitték. A karjáról készült röntgenfelvételt is feltöltötték közösségi oldalakra.

 

BBC idézte a kerékpáros csapatának, a NTT Pro Cycling közleményét. Eszerint a sportoló szereplése a tokiói olimpián komoly veszélybe került a sérülés miatt. A klub nyilvános bocsánatkérést és haladéktalan fegyelmi eljárást követel.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.