Palesztin fiatalt lőtt le az izraeli hadsereg Dzsenínben

Az izraeli katonák agyonlőttek egy 16 éves palesztin lányt a Dzseninben, Ciszjordániában tartott vasárnap esti razzián kitört tűzharcban - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

2022. december 12., 07:46

Szerző:

Az izraeli kommandósok tűzharcban keveredtek a Ciszjordánia északi részén, Dzsenínben végrehajtott razzia során, melyen letartóztattak három, terrortevékenységgel gyanúsított palesztint. A palesztinok jelentése szerint a tűzváltás során egy tizenéves palesztin lány életét vesztette, többen megsebesültek.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy katonái fegyveres palesztinokat vettek célba, de nem világos jelentéseikből, hogy a lánynál volt-e fegyver. Azt ígérték, kivizsgálják a lány halálának körülményeit.

A harcok áldozata a 16 éves Dzsana Madzsdi Iszam Zakarna volt, akit fejlövés ért. A lányt házuk tetején találták meg halottan az izraeli csapatok kivonulása után a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál értesülése szerint. Három másik palesztint lábon lőttek.

A három körözött palesztin letartóztatása után törtek ki a harcok, melyekben éles lövedékekkel és robbanószerekkel támadták az izraeli katonákat, akik tűzzel feleltek a lövésekre. Az izraeli egységek lefoglaltak egy M-16-os lőfegyvert a palesztinoktól.

Idén jelentősen megnőtt a feszültség Ciszjordániában, s az utóbbi hónapokban a márciusban kezdődött terrorhullám megfékezésére az izraeli hadsereg terrorellenes offenzívát kezdett, különösen Ciszjordánia északi részén.

(Kiemelt képünk illusztráció: Gyászolók kísérik az agyonlőtt Sirín Abu Akle koporsóját Dzsenínben 2022. május 11-én. Fotó: JAAFAR ASHTIYEH / AFP)