Újabb hírek jöttek a horvát fizetőkapunál legázolt magyar család állapotáról és a balesetet okozó drogfüggő férfiról

2019. július 17., 18:27

Szerző:

Az orvosok bíznak benne, hogy maradandó sérülések nélkül megússza a horvátországi balesetet a háromtagú család, amelynek a magyar rendszám kölcsön-Skodáját egy bedrogozott BMW-s tarolta le egy fizetőkapunál a múlt héten – írja a Blikk.

A balesetet követően a legsúlyosabb állapotban az édesapa volt. A zágrábi kórházban napokig mesterséges altatásban tartották, mostanra azonban felébresztették. Kedden újabb műtétet hajtottak végre rajta, ezután egy törött csigolyáját tették helyre. A férfit olyan súlyos ütés érte, hogy több csontja eltört, súlyos mellkasi traumát szenvedett, belső vérzése volt, légmell alakult ki nála. 

A gyermeket szintén a zágrábi kórházban látták el. Neki eltört az állkapcsa, melyet csavarokkal tudtak rögzíteni. 

Az édesanyát a Dubrava kórházban kezelik. Az állapota stabil, sérülései közepesen súlyosak. Fej- és mellkassérüléseket szenvedett, koponyaűri vérzése volt.

Eközben kiderült, hogy a rokonok tudtak a BMW-s gázoló drogproblémáiról, de azt gondolták, hogy egy Rab-szigeti rehabilitáció segíteni fog rajta. A férfi szervezetében az ütközés után háromféle drogot is találtak.

A balesetet szenvedett apa szerbiai születésű, Ausztráliában élő teniszedző, az anya horvát származású, ő egy észak-dalmát szigetről, Dugi Otokról származott el. A család pont oda tartott nyaralni, egy barátjuktól kölcsönkért Skodával.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.