Ferenc pápának látomása volt az emberiség pusztulásáról

Ferenc pápa látomása szerint a dolgok még rosszabbra fordulnak. 

2022. december 14., 14:22

Szerző:

Ferenc pápa vasárnap a Vatikánban tartott szentmisén azt mondta, hogy a világra nézve szörnyű látomása van, „ettől is nagyobb pusztulás” jeleit látja. A misén a hétfőre eső Guadalupe-i Szűzanya ünnepére emlékeztek. Ez az ünnep Szűz Mária 1531-es kinyilatkoztatására emlékezik, amely történt Mexikóvárosban egy fiatalembernek, Szent Juan Diegónak – írja a Blikk.

Ferenc pápa a világ jelenlegi nehéz időszaka ellenére - beleértve a háborúkat, különösen az ukrajnai orosz konfliktust, az emelkedő megélhetési költségeket, a szegénységet, az éhínséget és a nemzetközi energiaválságot - azt mondta, hogy van egy olyan látomása, hogy a dolgok még rosszabbra fordulnak. Homíliájában azt mondta, hogy „keserű idők járnak, tele háborúk dübörgésével, növekvő igazságtalansággal, éhínséggel, szegénységgel és szenvedéssel”, de

ebben „a sivár és nyugtalanító időben még nagyobb pusztulás és szenvedés előjelei vannak”

– írja a portál. 

A Szentatya arra buzdította a híveket, hogy késedelem nélkül kapcsolódjanak egymáshoz, menjenek ki, hogy találkozzanak testvéreikkel, akiket fogyasztói és közömbös társadalmunk elfelejtett és eldobott.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozik Ferenc pápával a Vatikánban. Putyin egynapos hivatalos látogatáson tartózkodik Olaszországban. Fotó: Alekszej Druzsinin / Szputnyik)

Tegnap 21:06

A „barátságtalan államokhoz” kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról fogadott el pénteken határozatot az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím államtanácsa, a listán mintegy félezer objektum szerepel.

Tegnap 17:53

Januárban 53 éves mélypontra süllyedt Amerikában a munkanélküliségi ráta. A szabadidős- és vendéglátóipar 128 000 új munkahelyet teremtett, és ezzel az összes ágazat élére állt. Jelentősen bővült még a szakmai és üzleti szolgáltatások (82 000), a kormányzati szektor (74 000) és az egészségügy (58 000).