Ferenc pápa elsírta magát

Elmondták neki mennyi gyermek esett a háború áldozatul. 

2022. április 18., 13:17

Szerző:

Ferenc pápa nem tudott úrrá lenni érzelmein és elsírta magát, amikor egy ukrán küldöttség tagjai beszámoltak neki arról, mennyi gyermek vesztette életét az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta – írja a hvg.hu a CNN nyomán. 

Marija Mezenceva, az ukrán parlament tagjának beszámolója szerint amikor a gyermekek szenvedéseiről mesélt a katolikus egyházfő elsírta magát. Egyúttal jelezte, hogy kész Ukrajnába látogatni. A hivatalos adatok szerint eddig 191 gyermek esett a háború áldozatául, a sebesültek száma pedig közel 350 fő. 

Ferenc pápa elkezdett sírni. Mezenceva szerint a küldöttség tagjai olyan jelzéseket kaptak, amelyek szerint a katolikus egyházfő kész ellátogatni Ukrajnába.

 „Túl sok vért és erőszakot láttunk már. Szívünk megtelt a félelemmel és a fájdalommal”

– mondta az egyházfő húsvéti beszédében a háború borzalmaira utalva. A Szent Péter bazilika előtti téren mintegy százezer ember hallgatta meg Ferenc pápa beszédét, és a téren ott volt Ivan Fjodorov, az orosz kézre került ukrajnai város, Melitopol polgármestere is, aki nem régiben szabadult az orosz erők fogságából. 

(Kiemelt kép: Ferenc pápa (k) az ukrajnai háború elől elmenekült gyerekekkel találkozik a heti általános audienciáján a Vatikán VI. Pál pápa termében 2022. március 30-án. MTI/AP/Andrew Medichini)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.