Zelenszkij Ferenc pápának beszélt az oroszok által elkövetett bűntettekről

Ferenc pápával tárgyalt telefonon az ukrán elnök – közölte maga Volodimir Zelenszkij pénteken a Twitter-oldalán.

2022. augusztus 13., 08:08

Szerző:

Az ukrán elnök hálás Ferenc pápának az Ukrajnáért mondott imáiért.

„Beszéltem az egyházfővel. Tájékoztattam őt az Ukrajna elleni orosz agresszióról, Oroszország szörnyű bűntetteiről”

– írta.

Szükségük van a támogatásra

„Hálás vagyok a pápának Ukrajnáért mondott imáiért. Népünknek szüksége van a világ spirituális vezetőinek támogatására, akiknek el kell juttatniuk a világhoz az igazságot az agresszor által Ukrajnában elkövetett horrorisztikus cselekményekről” – olvasható a bejegyzésben.

A múlt hét végén Ukrajna vatikáni nagykövete közölte, hogy a pápa szeptember 13-án esedékes kazahsztáni látogatása előtt Kijevbe kíván utazni.

A Vatikán nem erősítette meg az esetleges látogatást, bár a pápa többször is elmondta, hogy az országba kíván utazni, hogy a konfliktus befejezését szorgalmazza.

(Kiemelt kép: Ferenc pápa az ukrajnai háború elől elmenekült gyerekekkel találkozik a heti általános audienciáján a Vatikán VI. Pál pápa termében 2022. március 30-án. MTI/AP/Andrew Medichini)

08:58

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás: áram- és gázfogyasztásukon túl a távhőfelhasználásból származó költségnövekményük részleges kiváltására is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kkv-k - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) pénteken.