A tévében mentegette a caracali rémet, miután ő is megerőszakolhatta a tizennyolc éves lányt

2019. november 28., 14:19

Szerző:

A romániai Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) őrizetbe vett egy férfit a caracali rémként emlegetett Gheorghe Dincă környezetéből, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta azt a 18 éves lányt, akinek meggyilkolását Dincă korábban beismerte – írja a Transindex.

A férfi Dincă caracali lakásának udvarán vehette észre az elrabolt és megkötözött Luiza Melencut, és Dincă állítólag elmondta neki, hogy azért rabolta el a lányt, hogy megerőszakolja. A férfi állítólag ahelyett, hogy jelentette volna az esetet a rendőrségen, arra kérte a caracali gyilkosságokat beismerő férfit, hogy engedje meg neki, hogy ő is megerőszakolja az elrabolt lányt. Mivel Dincă attól tartott, hogy lelepleződik, ebbe bele is ment.

A DIICOT ügyészei szerint az erőszak meg is történt.

Satóhírek szerint a férfit csak „Dincă szolgájaként” emlegették, és már a nyomozás elején a hatóságok látókörébe került.

A Maszol közben arról ír, hogy a most őrizetbe vett férfi korábban az Antena1 kereskedelmi tévében mentegette Dincă-t. Amikor az autószerelő tetteiről kérdezték, azt mondta, nem tud róla elképzelni ilyesmit.

„Nem lenne képes elrabolni lányokat” - mondta. Hozzátette, hogy neki nincs rejtegetnivalója, mindezt azok után, hogy három hónappal korábban ő is megerőszakolta a 18 éves lányt.

A Maszol értesülései szerint a 46 éves gyanúsítottat Ștefan Risipiceanunak hívják. Elemi osztályt végzett, nem veti meg az alkoholt, és néha dolgozott is a caracali autószerelőnek.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.