Most éppen egy film miatt nem támogatja a kormány Svédország NATO-csatlakozását

A kormánypárti frakciók egyelőre nem tudtak támogató döntést hozni a svéd NATO-csatlakozás ügyében, mert magyarázatot várnak a svéd közszolgálati televízió által Magyarországról készített hazug filmmel kapcsolatban – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön, a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 21., 15:43

Szerző:

A politikus azt mondta: a két frakció megtekintette az említett filmet, amelyben „döbbenetes hazugságok” hangzanak el, és az egyik „legismertebb baloldali aktivista”, Gulyás Márton is szerepel benne, ugyanakkor elfelejtik a nézőket tájékoztatni arról, hogy a jelenlegi magyar kormánypártok politikai ellenfele szólal meg a műsorban.

Hozzátette: teljesen értetlenül állnak az előtt, hogy „a svédek hogyan gondolják azt, hogy a magyar parlament és a két frakció lelkesen fogja támogatni az ilyen akcióik után a svéd NATO-csatlakozást”. Magyarázatot várunk a svédektől az ügyben – jelentette ki.

A film megtekinthető itt.

Kocsis Máté a Fidesz a KDNP nevében részvétét nyilvánította esztergomi robbantásban elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt.

(Kiemelt képünkön Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (elöl) és Hende Csaba, a Fidesz frakcióvezető-helyettese (b) szavaz az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)