Magyar Péter: Varga Judit kezdeményezte Völner leváltását, de a miniszterelnök nem engedte

Újabb információt osztott meg Magyar Péter. Varga Judit volt férje szerint Orbán Viktor nem engedte leváltani a Schadl-ügybe keveredő Völnert.

2024. február 12., 15:32

Szerző:

„Az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott” – írja Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Facebook-oldalán.

Mint ismert: Völner Pált még Orbán Viktor javaslatára Trócsányi László minisztersége alatt nevezték ki az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, de Varga Judit idején is ebben a pozícióban volt. 

És akkor megjelent a háttérben húzódó Völner-szál

A Schadl–Völner-ügy lényege a vádirat szerint, hogy Schadl korrupciós kapcsolatot alakított ki Völnerrel, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. Schadl pedig ezt abból a pénzből finanszírozta, amit azoktól kapott, akiket a végrehajtói pozícióba segített. Így összesen 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a vád szerint. Hétből hat végrehajtó a bíróságon is elismerte, hogy ez így történt, és Schadl György pénzért cserébe segítette őket pozíciókhoz – írja a Telex az esetet ismertetve.

Említés szintjén Varga Judit egyébként meg-megjelenik a végrehajtói kar volt elnöke, Schadl György és a fideszes volt igazságügyi miniszterhelyettes és államtitkár, Völner Pál korrupciós ügyében. A vád szerint Schadl György javaslatai alapján Völner jelezte az illetékes főosztálynak a minisztériumban, hogy kiket kellene végrehajtónak kinevezni. Az exállamtitkár eléggé ragaszkodik ahhoz, hogy a bíróság tanúként hallgassa meg a volt igazságügyi minisztert a perben, mert Völner szerint sms-ek is igazolják, hogy Varga „a végrehajtói ügyeket szoros figyelem alatt tartotta”, és „a miniszter asszony szorosan kézben tartotta a minisztériumi dolgokat, mindig nyomon követte a pályázati kiírások menetét, eredményét”.

Az is kiderült, hogy volt hármas találkozó Schadl, Völner és Varga között. A nyomozati iratok szerint miután Schadl megijedt attól, hogy egy másik végrehajtó esetleg áskálódhat ellene, bejelentkezett Völnernél, szerezzen neki időpontot a miniszternél, vagyis az ő szavaival: „valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?” De úgy, hogy azért Völner is ott legyen a találkozón. Az államtitkár azt felelte, megpróbálja lefixálni a dolgot. 2021. július 12-én Schadl és Völner pedig meg is ejtette a találkozót az akkori igazságügyi miniszterrel – írja a lap.

Borítja a bilit

Mint ismeretes, Varga Judit volt férje szombaton – miután exfelesége lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől – jelentette be, hogy megválik az állami társaságokban betöltött pozícióitól, továbbá nyilvánosan is erős kritikával illette Rogán Antalt.

Magyar először azzal került a figyelem középpontjába, hogy a NER-hez köthető emberként, állami cégek igazgatósági tagjaként egy nyilvános poszt alatti kommentjében azt írta, valószínűleg többen is hibáztak K. Endre kegyelménél. Miután a volt felesége, Varga Judit lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől, Magyar is bejelentette, hogy lemond állami céges pozícióiról.

Ekkor ezt is írta: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak”. Végül vasárnap egy újabb Facebook posztban gerinctelen féreghez hasonlította Rogán Antalt.

További részleteket itt olvashat.

(Kiemelt képünk: Eötvös Károly Közpolitikai Intézet Hivatalos Facebook-oldala)

 

Megrenghet a kormány hatalma, leválthatják a magyarok Orbán Viktort? Egyelőre biztosan nem, hiszen a vármegyei közgyűléseknek nincs komoly hatása a magyar politikai élet alakulására, ugyanakkor fontos fokmérője a pártok vidéki támogatottságának. A közgyűlésbe való bejutáshoz szükséges listaállítás ugyanis megmutatja, hogy egy párt mekkora szavazóbázissal bír a legkisebb vármegye legapróbb településein. Ráadásul a mostani eredmények elég beszédesek.

Meglepetésre egy hónap alatt 2,5 százalékkal, 701 forinttal lett olcsóbb a nyugdíjasok által legjellemzőbben vásárolt élelmiszerek alkotta árkosár, melyet a három nagy hazai hipermarketlánc, az Auchan, a Tesco és az Interspar által kínált termékek átlagárából számított ki a Mfor.

Noha a fővárosi Cseppkő Gyermekotthon pedofil nevelője két kislányt rendszeresen haza vitt, az ölébe ültette és szájon csókolta őket, együtt fürdött velük, bűncselekmény hiányában mégsem indult rendőrségi nyomozás ellene. Persze az intézményből a dolgozónak közös megegyezéssel távoznia kellett, de nincs priusza, jelenleg is bármilyen hasonló intézményben vállalhat munkát. S ha ez nem lenne elég, az állam az intézmény igazgatóját még ki is tüntette.