Gerinctelen féreghez hasonlítja Rogán Antalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje

Újabb erősen kormánykritikus posztot tett közzé közösségi oldalán Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki maga is lemondott a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról.

2024. február 11., 14:42

Szerző:

„Tudom, hogy a tegnapi döntésemmel sok barátomat elveszítem, amit őszintén sajnálok. A szabadságnak mindig ára van, néha óriási, de van, amikor már nincs hova hátrálni” – posztolt újra Magyar Péter közösségi oldalán.

Mint arról beszámoltunk: Magyar Péter már Novák Katalin köztásasági elnök és korábbi felesége Varga Judit EP-listavezető, országgyűlési képviselő és korábbi igazságügyminiszter lemondása előtt is megosztotta véleményét. „Nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni” –írta akkor a kegyelmi ügy kapcsán, amelyben Varga Judit felelőssége is felmerült.

Azóta arról is beszélt, hogy szerinte „az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak”, továbbá, hogy nem akar „olyan rendszer részese lenni [...] ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.”

Úújabb psoztját így folytatja: „Tisztában vagyok vele, hogy a rogáni propagandagépezet szemében a mai naptól egyszerre leszek áruló, bűnöző, bosszúálló, pszichopata, drogos, gyerekverő, brüsszelita, sorosbérenc, háború párti, stb… Egyik sem vagyok. 

Volt szerencsém személyesen is megismerni a rendszer és a szolgálatok működését, ezért tudatában vagyok annak, hogy mostantól minden eszközzel megpróbálnak majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni és ehhez fel fogják használni a korábban hozzám közel állókat is, de innen is jelzem, hogy nem félek és azt kérem, hogy senki se féljen kiállni az igazságért, a hazánkért és az elesettekért. 

Sokan kérdezik, hogy eddig miért hallgattam, miért csak most világosodtam meg. Ennek egyrészt családi oka van, másrészt borzasztó nehéz döntés szakítani az ember teljes korábbi életével és kockára tenni évtizedes emberi kapcsolatokat. Harmadrészt pedig, bárki bármit is állit, a Fidesz többsége nem Rogán Antal és a hozzá hasonlók, rengeteg jóravaló ember dolgozik ebben a rendszerben kizárólag a hazájáért és a magyar emberek boldogulásáért és nem az oligarchák gazdagodásáért. Ha a párt tagjai szavazhatnának, a propaganda és a szolgálatok korlátlan ura azonnal visszavonulhatna élvezni a civil életet és a „találmányából szerzett” milliárdokat.” 

„Ne féljetek!” – zárta sorait immár másodszor

Magyar Romhányi József Lepketánc című versét is közzétette posztjában, amely így szól: 

Mikor a hernyóból lepke lett,
kérkedve repkedett,
hogy fényben keringve mind tovább
csillogtassa hímporát.

A derék kutyának
képére mégis kiült az utálat.
– Villogj csak fent, te szép féreg;
nem lesz nagyobb az értéked!
Hernyó maradsz, bár fent keringsz.
Nem a szárny szab itt mértéket,
hanem a gerinc.

(Kiemelt képünk illusztráció. Pintér Sándor és Rogán Antal a Civil Összefogás Fórum Békemenetén Orbán Viktor beszédére várnak. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.