Ennyibe kerül most egy lakás Budapesten

Minimális enyhülés volt a budapesti lakáspiacon, az újépítésűek ára azonban így is 10 százalékkal emelkedett – mondta el Benedikt Károly, a Duna House marketing- és PR-menedzsere a Jazzy Rádió Business Class című műsorában.

2023. szeptember 25., 16:23

Szerző:

Enyhén csökkent a budapesti lakásárak átlaga, de mindez nem érinti az agglomerációt és az újépítésű lakásokat, utóbbiaknál 10 százalékkal emelkedett idén az átlagás, mondta el a Jazzy Rádió Business Class című reggeli műsorának Benedikt Károly, a Duna House marketing- és PR-menedzsere. A szakértő elmondta, az újépítésű és elővárosi piacot pörgette, hogy a hamarosan visszavágás áldozatául eső CSOK-kal idén még sokan akarnak élni, mielőtt a kapu bezárul, ezért ők tömegesen jelentek meg a lakáspiacon.

Közölte azt is, a agglomerációs kiköltözési hullám, ami a Covid alatt, 2020 és 2021 között volt jellemző, lassan lecseng, sokan már Budapestre is visszaköltöztek a karanténokra alkalmasabb kertvárosokból.

Az eladóknak Benedikt Károly azt javasolja, ne várjanak, a jelenlegi piaci körülmények ugyanis kedvezőek. A vevőknek sem javasolta azonban, hogy stagnálóbb időszakra várjanak, a kilengés ugyanis csupán pár százalék lehet, ráadásul a városi CSOK már csak pár hónapig elérhető.

Kiemelte még azt is, komoly áresés és komoly áremelkedés sem várható most az ingatlanpiacon. Noha a külső bizonytalanságok krízisek (háborúk, válság) természetesen még módosíthatnak a prognózison.

A teljes beszélgetést itt lehet visszahallgatni:

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: 168.hu archív)

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.