Megrogyott az építkezési kedv

Idén az első hét hónapban 42 százalékkal kevesebb lakás építését jelentették be és engedélyezték, mint az előző év azonos időszakában.

2023. szeptember 20., 08:06

Szerző:

A lakásépítők az alacsonyabb hitelkamatok mellett főként az új csokra és az energiamegtakarítást eredményező felújítási támogatásokra várnak – áll a bank360.hu összeállításában.

Folytatódik a visszaesés a hazai lakásépítésekben: a júliusban kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 1231 volt, ami mintegy harmada a 2022 júliusában, és kevesebb mint fele a 2021 júliusában tervezett lakásépítéseknek

– derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb számaiból. Ez az adat még a 2020-as járványév érthetően alacsony értékét is alulmúlja. A kiadott építési engedélyek alapján 45 százalékkal kevesebb, összesen 4975 lakóépület építését tervezik országszerte.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu / Merész Márton)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.