Ha ilyen üdítőt vett, azonnal vigye vissza, komoly problémái lehetnek belőle

Ismét figyelmeztetést adott ki a Nébih, ha valaki megvette ezt az üdítőt, akkor azonnal vigye vissza.

2024. október 25., 14:12

Szerző:

Az elmúlt időszakban több problémás élelmiszer is került az üzletek polcaira, ezekről a Nébih közleményben tájékoztatta a fogyasztókat. Most azonban egy népszerű üdítővel kapcsolatban merültek fel problémák, ezt senkinek sem szabad elfogyasztania, ha korábban megvásárolta – olvasható a Dívány cikkében.

Ne fogyassza el, ha ilyen üdítőt vásárolt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivont egy népszerű üdítőt a forgalomból, mivel abban nagy valószínűséggel fémreszelék lehet. Arra kérik a lakosságot, ha korábban bárki vásárolt az üdítőből, akkor azt ne fogyassza el. A hatóság figyelmeztetése szerint a visszahívás az édesítőszeres Fanta Lemon Zero kalóriaszegény citromos italt érinti.

A Dívány cikke szerint a visszahívás csakis a Fanta Lemon Zero PET 0,5 liter - kalóriaszegény citromos frissítő ital édesítőszerrel elnevezésű, 2364523 MAN számú terméket érinti, amelynek minőségmegőrzési ideje 2025.02.04. - 2025.04.12., a dátum alatt pedig a „WP” felirat látható.

Az információk szerint a bejelentést a Müller Drogéria Magyarország Bt. tette, miután az általuk forgalmazott, Coca-Cola HBC Austria GmbH gyártású üdítőitalban fémreszelék lehet. A Nébih arra figyelmeztette a vásárlókat, hogy csakis az említett azonosítókkal rendelkező termékeket hívták vissza, ezért, ha valaki vásárolt a termékből, aminek nem egyezik az azonosítója, azt nyugodtan elfogyaszthatja.

A termékvisszahívásról a Müller Drogéria Magyarország is tájékoztatta a vásárlókat. A Nébih pedig arra kéri a vásárlókat, hogy az üdítőket vigyék vissza az üzletekbe, ahol az ital árát blokk nélkül is visszatérítik.

Más terméket is visszahívtak az elmúlt időben

Az elmúlt időben több termékvisszahívásról is érkezett hír. Ez főként az egyik népszerű snacket érintette, amivel kapcsolatban felmerült a szalmonella gyanúja. A Biopont 75 grammos kiszerelésű, sajtos-hagymás ízesítésű extrudált BIO kölesgolyót több helyen is forgalmazzák, az összes érintett üzlet kérte a vásárlókat, vegyék fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

A visszahívott termékeket nem szabad elfogyasztani, mivel a fémrészecskék és a szalmonella is veszélyesek az egészségre. A szalmonella különösen veszélyes lehet a gyerekekre, idősekre és a krónikus betegségben szenvedőkre. Ha valaki érzékeli magán a tüneteket, akkor ajánlatos minél hamarabb orvoshoz fordulni. Ám a Nébih hangsúlyozta korábban, a szalmonella mérgezést a legkönnyebben úgy lehet megelőzni, hogy senki sem fogyasztja el a lejárt élelmiszereket.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)