Romy egy életerős csikót hozott a világra az Állatkertben

Zebracsikó született a budapesti Állatkertben, néhány órára már a kifutóra is kiengedik.

2021. október 16., 15:04

Szerző:

A Romy nevű zebrakanca hétfőn egy életerős csikót hozott a világra – közölte az Állatkert. A jövevény csődörcsikó, méncsikó lett. Az első napokat a közönség elől elzárt istálló nyugalmában töltötte, de szombatra már eljött az ideje annak, hogy néhány órára a kifutóra is kiengedjék – az anyaállattal együtt. A kiszebra nevet az elkövetkező hetekben fog majd kapni.

A tizenhárom esztendős Romy a hollandiai Beekse Bergen Szafariparkban született 2008 augusztusában, s onnan 2010 szeptemberében került Budapestre. Első utódját még 2015-ben hozta világra, a mostani pedig már az ötödik csikója. A kicsi apja Zucchero, a tizenegy éves zebramén, aki 2010 júliusában született a franciaországi Peaugres Szafariparkban, és 2012 óta él Budapesten – írta az Infostart. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/Balázs Attila)

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.