Figyelem: Lecserélik a bankkártyákat a K&H-nál, minden ügyfelet érint

A bank egyszerűsítené a portfólióját.

2021. február 5., 16:57

Szerző:

A K&H Mastercardra cseréli a Visa és a Maestro típusú bankkártyákat a portfóliója egyszerűsítése és modernizációja miatt - közölte a K&HA pénzintézet közleménye szerint a bankkártyák cseréje többletköltséget nem okozva, automatikusan a jelenlegi kártyák lejárati hónapjában, évtől függetlenül fog történni. Az új kártyákkal minden a korábbi kártyára jellemző funkcionalitás és szolgáltatás elérhető marad - írták.

Aki korábbi VISA és Maestro kártyával rendelkezik, érinti a változás

- írták, és hozzátették, az új kártya megörökli az elődkártya tulajdonságait, így a PIN-kód, a limitek, az internetes vásárláshoz szükséges jelszó és a kártyához kapcsolódó biztosítás is változatlan marad. 

A bank kéri ügyfeleit, mihamarabb aktiválják az új kártyákat. Az aktiválás határideje: amennyiben a korábbi kártya 2021-ben jár le, akkor a lejárati hónap utolsó napja, ha a korábbi kártya 2021. december 31. után jár le, akkor 2021-ben a kártyán szereplő lejárati hónapot követő hónap utolsó napja - írták. 

Az aktiválást követően, de legkésőbb a fenti időpontoktól kezdődően a korábbi kártya automatikusan megszűnik. Bár a kártyát a lejárati dátum után nem lehet használni, és nem is szükséges külön letiltani, azt javasolja ügyfeleinek, hogy semmisítsék meg - írták. 

Az új bankkártyákat postai úton kézbesítik az ügyfeleknek az e-mailben vagy számlakivonaton történő értesítést követő 20-25 napon belül, a kártya lejárati hónapjának második felében. Kivéve a lakcímmel nem, vagy EU-n kívüli lakcímmel rendelkező ügyfelek. Ők február 1-jéet követően személyesen bármelyik bankfiókban átvehetik az új kártyájukat - írta a Hvg. 

Amennyiben valaki a megjelölt időn belül még nem kapta meg az új Mastercard kártyáját, akkor forduljon valamely bankfiókhoz vagy hívja a K&H-s TeleCentert a (06 1/20/30/70) 335 3355 telefonszámon - írták.  

Azokat, akiknek a VISA vagy Maestro kártyájuk mellett eleve van egy K&H-s Mastercardjuk, és nem tartanak igényt a csere révén egy másikra, a bank telefonos ügyfélszolgálatán úgy tájékoztatják: személyesen kell felmondaniuk a lecserélendő kártyához tartozó szerződést valamelyik bankfiókban.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.