2025. október 25., 10:42

A kiegyensúlyozott étrend és a normál testsúly megőrzése az egészség egyik legfontosabb alapja, mégis sokan hiszik, hogy a szénhidrátok a fogyás legnagyobb ellenségei. A szakértők szerint azonban nem a kenyér vagy a burgonya a hibás – a kulcs inkább az energiaegyensúlyban és a tudatos tápanyagválasztásban rejlik.

2025. október 25., 09:12

Már a kis mennyiségű alkoholfogyasztás is növelheti a demencia kialakulásának kockázatát, ez derült ki egy új brit–amerikai kutatásból, amely megcáfolja a korábbi elképzelést, miszerint a napi egy ital még jót is tehet az agynak.

2025. október 21., 11:01

A legújabb kutatások szerint nemcsak a dohányzás vagy az egészségtelen táplálkozás növeli a demencia kockázatát. A hosszan tartó ülés és az alváshiány is komoly rizikófaktornak számít. A jó hír azonban az, hogy életmódbeli változtatásokkal csökkenthető az agy leépülésének esélye.