Meglépte az online oktatást a Harvard Egyetem

Továbbá arra kérték a hallgatókat, hogy helyezzenek át minden csoportos összejövetelt az internetre, utazásaikat mondják le. 

2021. szeptember 28., 09:43

Szerző:

A Harvard Business School a héten az összes elsőéves és néhány másodéves MBA-hallgatót távoktatásra állított át a koronavírus fertőzések „folyamatos emelkedése” miatt, a magas oltási arány és a gyakori tesztelés ellenére.
Az online oktatásra október 3-ig van érvényben, de várható a hosszabbítás és az iskola arra kérte a diákokat, hogy a zárt térben végzett, maszk nélküli tevékenységeket szüntessék meg – közölte a Harvard hétfőn egy e-mailben küldött közleményben. A Harvard emellett heti háromra növeli a vizsgálatok gyakoriságát.

„A pozitív esetekkel dolgozó kontaktnyomkövetők kiemelik, hogy a betegség átadása nem a tantermekben vagy más egyetemi környezetben történik” – mondta Mark Cautela, az üzleti iskola szóvivője a közleményben. „Nem fordul elő olyan személyek között sem, akik maszkban vannak” – tette hozzá a szóvivő. 

Annak ellenére, hogy a Harvard Egyetem a honlapján közölte, hogy a diákok 95 százaléka és az alkalmazottak 96 százaléka be van oltva, az iskola arra kérte a diákokat, hogy korlátozzák a személyes interakciókat az egyetemen kívüli személyekkel és helyezzenek át minden csoportos összejövetelt az internetre, a csoportos utazásokat pedig mondják le. 

 

(Kiemelt kép illusztráció: Tokió, 2021. szeptember 22. Újságírók a tokiói Vaszeda Tudományegyetem Murakami Haruki japán íróról elnevezett új könyvtárában tartott sajtóbejáráson 2021. szeptember 22-én. MTI/AP/Eugene Hoshiko)