Már bitcoinnal is vehetünk Teslát

A példát több vállalat is követheti, egy elemző szerint egyre szélesebb körben fogják elfogadni a legnépszerűbb kriptovalutát.

2021. március 24., 15:46

Szerző:

Mától bitcoinnal is megvásárolhatóak a Tesla elektromos autói – jelentette be Elon Musk szerdán. A szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, de a kriptovalutás fizetés lehetőségét év végéig az USA-n kívüli vásárlókra is kiterjesztik.

Musk februárban forgatta fel a bitcoinpiacot 1,5 milliárd dolláros befektetésével, egyúttal akkor jelentette be azt is, hogy az elektromos autókat is meg lehet majd vásárolni a kriptovalutával. A bitcoin elfogadása felveti azt a kérdést, hogy a hosszú távú befektetők, például a biztosítók mennyire lesznek kitéve az árfolyamingadozásnak. A Wall Street vezető bankárai támogatják a bitcoin használatát, de a legtöbb vállalatnak kihívást jelent beilleszteni a kriptovalutát a pénzügyi mérlegbe.

„Az, hogy a Tesla elfogadja a bitcoint fizetőeszközként, egyúttal azt is jelzi, hogy a kriptovaluták tartósan velünk maradnak, és egyre szélesebb körben fogják elfogadni őket” – mondta Simon Peters, az eToro elemzője a Bloombergnek.

A bitcoin felkarolása jól beleillik Musk vállalkozói imidzsébe. A Tesla vezére többször is beszélt a közösségi médiában a kriptovalutákról, ráadásul – Snoop Dogg és Gene Simmons mellett – részt vett a Dogecoin árfolyamának felfuttatásában is.

A bitcoin árfolyama 56 442 dollárra nőtt a New York-i, helyi idő szerint reggeli adatok alapján.

(Kiemelt kép: A Tesla Motors által közreadott képen az amerikai cég elektromos meghajtású kétüléses kabriolet sportkocsija, a Roadster, amelyet 2017. november 16-án mutattak be a Los Angeles-i tervezőközpontban. Fotó: MTI/EPA/Tesla)