Miről beszél, külügyminiszter úr?

Szijjártó Péter valamit nagyot benézett a BBC-interjúban. Vélemény.

2021. július 22., 18:13

Szerző:

What are you talking about? – kérdezhetném Szijjártó Pétert miután meghallgattam a BBC Hardtalk beszélgetést. A külügyminiszter olyan mértékű tudatlanságról, demagógiáról és arroganciáról tett tanúbizonyságot, amilyet még a világ nem látott.

A műsorvezető megpróbált rákérdezni arra, változtatni fog-e Magyarország a törvényein, a gyakorlatán, miután az unió egy olyan érdekcsoport, amelyhez csatlakoztunk, és amelynek kénytelenek lennénk a szabályait elfogadni. Szijjártó Péter azt mondja, 11 éve folyik a magyarellenes propaganda az unióban egy olyan „hazafias kereszténydemokrata kormány ellen, amely szembemegy a nemzetközi liberális fősodorral”. A külügyminiszter arra apellál, hogy ez „hazugságok gyűjteménye”, az EU nem tesz mást, minthogy az európai forrásokat zsarolásra használja fel. Szerinte az unió azt a pénzt tagadja meg tőlünk, ami nekünk jár, ami teljességgel elfogadhatatlan és szembe egy az EU értékeivel. 

A pedofil törvényre utalva a műsorvezető megjegyezte, hogy egy nagyon fontos területen az európaiak úgy vélik, hogy ismételten kirívóan megszegi Magyarország az unió szabályait az új törvénnyel, amely – ahogy a magyar kormány állítja – megtiltja a homoszexualitás népszerűsítését, illetve az LMBTQ kérdések népszerűsítését az iskolákban. Szíjjártó most azt állítja, hogy Magyarország csak MÓSODÍTOTT néhány korábban is létező törvényt. Nem új törvényről beszél, holott ez valójában egy új jogszabály. Magyarázatként hozzáteszi, hogy az új passzusok szerint sokkal keményebben büntetnék a pedofíliát, és kimondja, hogy kizárólag a szülők joga a gyermekek szexuális orientációra vonatkozó nevelése a 18 év alattiaknál, valamint azt, hogy tilos pornográf tartalom, nemváltoztatás bemutatása a gyermekeknek, illetve a homoszexualitás népszerűsítése a gyermekek körében.

A csúsztatás ott kezdődik, hogy nem egy módosításról van szó. Ráadásul senki, egyetlen civil szervezet sem próbálta meg az iskolákban „népszerűsíteni” a homoszexualitást. Amit nálunk a civil szervezetek csinálnak, az nem más, mint videókkal segíteni az elfogadást annak érdekében, hogy azok a fiatalok, akik például a saját nemükhöz vonzódnak, ne maradjanak magukra a problémáikkal, a másságukkal. Korábban írtunk már arról, hogy Magyarországon egyáltalán nem létezik szexuális nevelés. Ennek ékes példáját mutatta be Szijjártó Péter ebben a hardtalkos interjúban, amelyben azt próbálta ecsetelni, hogy de bizony van, méghozzá heti két órában tanítják a biológiát.

Nos, az a probléma, hogy a biológia óra nem azonos a szexuális neveléssel. Az, hogy biológia órára bevisz a tanár/nő egy intim betétet és egy óvszert, majd levetít egy videót a gyerekeknek, amit utána nem is beszélnek meg, az minden, csak nem szexuális nevelés. Még csak szexuális felvilágosításnak se nevezhetjük, ahogyan régen hívták, mert hiszen a felvilágosítás nem abból áll, hogy látnak egy eszközt, amit jó eséllyel használnak is a felnőttek. A nemrégiben bevezetett családi életre nevelés kerettanterve meg sem kísérel segítséget nyújtani a fiataloknak, inkább csak tovább erősíti a közhasznú nemi sztereotípiákat.

Szijjártó Péter nem tudja – tudjuk be ezt annak, hogy gyerekei még csak 7 és 10 évesek –, hogy mit tanítanak az iskolában a kamaszoknak. A kerettanterv által előírt biológia órákon pedig nincs „homoszexuális propaganda”, ahogy ezt ő állítja. Civil szervezetek pedig nem lépnek be az iskolába, hogy elmondhassák azt, hogy amit azok a kamaszok éreznek, akik például a saját nemükhöz vonzódnak, az nem rossz, és nem deviancia, hanem normális. Az, ahogyan a nemváltoztatást is emlegeti, az egyenesen gyomorforgató.

A biológia óra említése után a műsorvezető megpróbálja a helyes értelmezésre terelni a külügyminisztert, hiszen természetesen nem a biológia órákra gondolt. Hanem olyan nevelésre, amelybe beletartozik a kapcsolatokról szóló oktatás is, az, hogy a gyerekeknek információt adnak a szexuális kapcsolatok sokszínűségéről is. És ezek után magyarázza el Szijjártó, hogy a törvény azt tiltja, hogy különböző civil szervezetek bemenjenek az iskolákba és az óvodákba, hogy „szexuális orientációt” tanítsanak. „Mi azt tiltjuk, hogy tudtunk és engedélyünk nélkül beszéljenek gyermekeinkkel a szexuális orientációról” – mondta Szijjártó. Vagyis kontrollálni mindent, amit lehet. Ezt csinálja a Fidesz 11 éve. És most a népszavazási kérdésekkel legitimációt vár arra, amit kitalált, és amit egyelőre csak diktatúrákban alkalmaznak, Európában semmiképp.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.