Markó Beáta: A magyar fejedelem

NER: Nemzeti Eltulajdonítás Rendszere – tégy magadévá mindent. Magánnyugdíjakat, földeket, megyéket, trafikokat, bányákat, majorságokat, kastélyokat, palotákat, uniós támogatásokat, s minden földi jót, melyek megtalálhatók a Fejedelemségedben.

2016. május 3., 09:11

Nemzeti Euthanázia Rendszere – tudatosan tedd tönkre és építsd le az egészségügyi ellátást. Vigyázz arra, hogy évről évre kevesebb pénz jusson a lakosság egészségének megőrzésére, a megbetegedett emberek gyógyítására. Figyelj arra, hogy a kórházakban még véletlenül se legyen mód a kézmosásra, ne legyen elég gyógyszer, fertőtlenítőszer, orvosi műszerek, a legyengült, ágyhoz kötött emberek napi egy kockasajtnál többet ne kapjanak enni. Az utcán már messziről jól látható, H betűt ábrázoló táblával jelölt halálgyárakba történő bekerüléshez mindenképpen többéves várólistát hozz létre, hogy a lehető legkevesebben éljék túl a várakozást. A középkori ispotályokra emlékeztető körülményekkel és a gyalázatos fizetésekkel űzz el minél több orvost, ápolónőt. Akik nem értenek a szóból, és dacolva az intézkedéseiddel képesek megérni a nyugdíjkort, azokról gondoskodj a gyógyszertámogatás megvonásával, valamint vágd képen őket 0,9 százalékos nyugdíjemeléssel.

Nemzeti Erdőirtás Rendszere – töröld el a múltat, az időszámítás veled kezdődött. Állíts ízlésficamos, avítt, történelemhamisító emlékműveket, amelyekhez alkoss tágas tereket. Vagyis vágj ki minél több – ha mód van rá, éppen rügyező – fát, irtsd az életet, ahol csak lehet. Ennek megvan az az előnye is, hogy az ellenség nem bújhat el ligetes csalitokban, s téged sem vádolhatnak azzal, hogy nem látod a fától az erdőt. A Budapesten található eddigi áldozati helyszínek: Kossuth tér, Orczy-kert, Liget, Múzeum krt., ORFI kertje, József nádor tér, Római part, folyt. köv.

Nemzeti Elhülyítés Rendszere – saját fényes jövőd biztosítása érdekében feltétlenül szükség van a jövő nemzedékének elbutítására. Ezt leginkább úgy éred el, ha elzárod őket a tanulástól, a társadalmi mobilitástól. Elég, ha négyévente tudnak egy X-et húzni – s mivel analfabéták maradtak – a neved helyett az arcképeddel díszített, szavazócédulának becézett papírdarabkára az úgynevezett parlamenti választáson, melynek végeredményét a munkatársad jó előre kidolgozza. (Itt légy óvatos! Gondolj az egyik ázsiai kebelbarátodra, aki véletlenül a választás előtt hozta nyilvánosságra a szavazás eredményét!)

Nemzeti Enerváltság Rendszere – ha jól végezted a munkádat, a lakosság nagyon hamar kifárad, védekezésre, tiltakozásra, érdekvédelemre csak a legkisebb esetben lesz képes, s ha felocsúdik is egy-egy röpke pillanatra, a szokásos ékverő politikáddal, megfélemlítéssel, zsarolással, beígért – de sosem teljesülő – pénzzel hamar leszerelheted őket. Ez a módszer már hat éve kifogástalanul működik.

Nemzeti Erkélyépítés Rendszere – ha mindezzel készen vagy, már csak a főváros legmagasabban fekvő műemléki és az UNESCO által világörökségként védett pontjára kell költöznöd, amit előbb szétversz és a magad kifinomult ízlése szerint alakíttatsz át. Ideje korrigálnod a karmelita apácák hibáját is, akik kolostoruk Dunára néző homlokzatára – nem gondolván rád – elfelejtettek futballpálya méretű erkélyt építeni (feltehetőleg nem szerették a focit). Az erkélyről azután akadálytalanul köpködheted a szotyolát az alattvalóidra, s elábrándozhatsz azon, milyen szoborcsoportot állít majd az utókor, melynek központi figurája te, a Nemzeti Elpusztítás Rendszerének kiötlője leszel. Az országban rekedt néhány ezer csontsovány, toprongyos, mezítlábas alak minden évben meg fog koszorúzni.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.