Űrkrimit jelentetett meg egy volt űrhajós

A világűrben játszódó bűnügyi regényt írt Chris Hadfield, volt kanadai űrhajós.

2021. október 17., 12:26

Szerző:

A világűrben játszódó, bűnügyi regényt írt Chris Hadfield volt kanadai űrhajós – írja az MTI. Az exűrhajósnak nem ez az első könyve, ami megjelent a nyomtatásban. 

A The Apollo Murder címmel megjelent thriller az 1960-70-es évek amerikai űrkutatási programja idején játszódik – közölte a kiadó, a Mulholland Books. Az Apple Books a könyvet október legjobb könyvének nyilvánította és úgy vélekedett a műről, hogy „Hátborzongatóan valóságos és zseniális!”. A most 62 éves exűrhajós, aki három alkalommal járt a világűrben, egyébként nem először hívja fel magára a figyelmet kulturális teljesítménnyel. 

Hadfield 2013-ban a Nemzetközi Űrállomáson elénekelte David Bowie Space Oddity című slágerét, az erről készült videofelvétel nagy siker lett az interneten, két évvel később pedig publikált egy zenei albumot, amelyet csaknem egészében az űrben énekelt fel. A volt asztronauta azt mondta a New York Timesnak, hogy jelenleg egy újabb könyvön dolgozik.

 

 

(Kiemelt kép: Chris Hadfield űrhajós megérkezik a színpadra Sir Richard Bransonnal és a legénység többi tagjával, miután a Virgin Galactic űrhajó fedélzetén az űrbe repültek, egy olyan utazást, amelyet úgy jellemzett, mint a világ leghíresebb űrutazását. Fotó: PATRICK T. FALLON / AFP.)