Zámbó Adrián hatalmas pletykát oszlatott el Zámbó Jimmy halálával kapcsolatban: ezt Zámbó Árpy is rosszul tudja

Zámbó Adrián a Fókusznak nyilatkozva állt elő a farbával: még Zámbó Jimmy testvéreitől is elhangzott a pletyka, ami pedig nem igaz.

2024. február 20., 09:32

Szerző:

Nem véletlenül használják Zámbó Jimmy kapcsán a legendás jelzőt: évtizedek óta keringenek a halálával kapcsolatos híresztelések, mendemondák. A legendás énekes legkisebb fia, Zámbó Adrián most a Fókuszban oszlatott el egyet ezek közül a legendák közül.

Zámbó Árpy beszélt arról nemrégiben, hogy alig várja már, hogy 2026-ban bepillanthasson a Zámbó Jimmy halálával kapcsolatban 25 évre titkosított aktákba. Nyilatkozatát az alábbi, korábbi videó tartalmazza, erre válaszul nyilatkozott most Zámbó Adrián.

Erre reagálva mondja most Zámbó Adrián, hogy ilyen titkosított akták nem léteznek. A következőképpen fogalmaz az alább megtekinthető videóban:

„édesapám halálával kapcsolatos hivatalos, rendőrségi akta részünkről nincsen titkosítva semmilyen szinten. Van is egy példányunk, én ezt a példányt láttam. Megjegyzem, egyébként édesapám testvérei is látták, ugyanis édesanyám a baleset után áthívta őket hozzánk és megmutatta nekik. Természetesen hivatalos okokból nem átruházható ez a dokumentum. [...] [Édesapám testvérei] valószínűleg nem kérhetik ki hivatalosan és szerintem ez adhatott okot arra a félreértésre, hogy akkor ez titkosítva van. De édesapám sem hivatalos személy nem volt, sem pedig diplomata nem volt, úgyhogy ezt az aktát még ha akartuk volna sem tudtuk volna titkosítani.

Zámbó Adrián meg is akarta mutatni ezt az aktát a kameráknak, de éppen nem találta meg. A legendás énekes fia hozzáteszi, hogy nem is lett volna mit titkosítani, hiszen nem volt nyomozás, egyszerű balesetként zárták le a hatóságok az ügyet.

Zámbó Adrián hat éves volt, amikor édesapja elhunyt, a fiú a baleset éjszakáját végigaludta – derül ki az adásból. Amikor felébredt, édesanyja azt mondta, hogy apukájának fájt a feje, ezért kórházba került, majd azt közölték a kisfiúval, hogy édesapja a mennyországba költözött. Így emlékszik vissza Zámbó Adrián az ezt követő időszakra:

„volt egy telefonom, egy kisebb telefonom, amivel beszélgethettem édesapámmal a mennyországban. Ez nekem nagyon sokat segített. Nyilván a saját gondolataimat vetítettem ki saját magamnak, hogy ez segítsen, de segített. És ez nagyon meghatározó élmény volt az életemben.”

Alább tekinthető meg a Fókusz riportja.

Zámbó Adrián mint korábban, most is beszél arról, hogy ezen kívül az évtizedek óta szűnni nem akaró médiafigyelem is igencsak megnehezítette az életüket és egyre terhesebbnek találja:

„azért ez a médiafelhajtás, ami övezett minket akkor, ami körülöttünk volt, azt nem kívánom senkinek. Ott anyu minden volt, csak úrinő nem, ráaggatták a gyilkos titulust, és mindent, amit el tudsz képzelni.”

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)