Zámbó Jimmy haláláról megdöbbentő részletek derültek ki: még Doszpot Pétert sem engedték be a nyomozás helyszínére

Zámbó Jimmy haláláról a testvére és a fia is nyilatkozott.

2024. január 31., 08:34

Szerző:

Immár több, mint 23 éve, hogy Zámbó Jimmy elhunyt. A legendás énekes a 2001. év második napján hajnalban lőtte magát főbe tévedésből saját fegyverével, és aznap délelőtt 10-kor belehalt a balesetben keletkezett sérüléseibe.

Fia, Zámbó Krisztián így írt róla halálának évfordulóján:

„23 év telt el, de mintha tegnap lett volna, hogy elveszítettünk. Nagyon hiányzol nekünk az egész családnak! Szeretlek, drága édesapám! És Boldog új évet kívánunk mindenkinek!”

Mindez a következő posztban olvasható.

Úgy tudni, hogy Zámbó Jimmy halálával kapcsolatban egy aktát 25 évre titkosítottak. Ezek szerint már kevesebb, mint két év van addig hátra, amíg további újdonságokat lehet majd megtudni a balesetről, ami bizonyos elméletek szerint talán nem is baleset volt. Az énekes testvére mindenesetre nemrég annak adott hangot, hogy ő sem érti, mi szükség volt a titkosításra, amennyiben valóban egy baleset történt. Zámbó Árpi ezt mondja:

„furcsaság, hogy huszonöt évre titkosítva van egy anyag Jimmyvel kapcsolatban. Megértem, hogy vannak olyan államtitkok és olyan nagy dolgok, amik nyilván titkosak, de ebben az esetben, ha balesetről van szó, nem értem, miért kellett titkosítani. Nyomozati anyagot, boncolási jegyzőkönyvet nem láttunk. Ez állítólag feloldódik két év múlva. Természetesen szeretném tudni, mi van abban az iratban, és szeretnénk jogászokkal átnézetni.”

Mindezt Zámbó Ápri a Fókusz című műsornak mondta az alábbi riportban a múlt héten.

Zámbó Jimmy középső fia, Zámbó Krisztián azonban máshogy áll a dologhoz, derül ki a Bors című kiadványnak adott friss nyilatkozatából. Ebből is csak egy részletet idézünk, de ebben a részletben a médiaszemélyiség egy új részletet említ édesapja halálával kapcsolatban:

„annyian mondták, hogy titkosítva van az akta, hogy kicsit már kételkedem benne. De nem gondolnám, hogy kitalálták volna; sok, hozzám közel álló szerint létezik, és van köztük hivatali személy is. Mindig kitartottam annál, amit édesapám felesége, Edit mondott, de az évek alatt összezavarodtam. Annak idején Vágó Imréné még Doszpot Pétert sem engedte be a nyomozás helyszínére, ami a mai napig összezavar engem. Ha létezik az akta, utána fogok járni, mert mindenki szeretné látni, de ha az én kezembe kerül, soha nem fogom a nyilvánosság elé tárni!”

Zámbó Krisztián hozzáteszi, hogy ha meg is kapja 2026-ban ezt az állítólagos titkos aktát, ő akkor sem hozná nyilvánosságra a tartalmát – a hozzáállása némileg Berki Mazsiéra emlékeztet, aki pedig Berki Krisztián halálának körülményei körül nem kívánja eloszlatni a homályt.

Zámbó Krisztián egyébként többször is felszólalt már az A Király című, RTL-es sorozat kapcsán édesapja halálának körülményeiről, mivel a tévéműsor a  meglátása szerint hamis képet festett Zámbó Jimmyről. Pár hete a következőket nyilatkozta:

„2023 nagyon más volt, mint a többi. Kezdve a sorozattal, ami felidézte a szörnyű napot, sok sebet feltépett bennem, a sok hazugság pedig felkavart! Apa nem volt szörnyű ember! Ahogy beállítottak engem, abban van némi igazság, hiszen sok dolgot kompenzáltam. Apu nem velem élt, és összezavart, hogy Edit és édesanyám is van. Edittel sem volt rossz kapcsolatom, Apukám pedig sosem fogott fegyvert Editre, ilyen nem történt soha.”

(Kiemelt kép: Zámbó Krisztián Instagramja)