Csaknem 323 milliót zárolt az adóhatóság a sztárzsaru számláján

Lecsapott a NAV az egykori sztárzsaru, Doszpot Péter egyik cégének számlájára.

2023. május 20., 20:04

Szerző:

322,9 millió forintnyi összeget zárolt a NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága az egykori budapesti sztárnyomozó, a gyilkossági ügyek megoldásában jártas Doszpot Péter egyik vállalkozásának a számláján. A Blikk úgy tudja, Doszpot nem cáfolta mindezt, hozzátette, hogy nem követtek el jogsértést. Szerinte egy másik cég ellen indult büntetőeljárás során, üzleti partnerként kerültek képbe.

A Blikk információi szerint három hete egy határozat alapján az adóhatóság nyomozói zárolták a törökbálinti székhelyű Ex-Investigation 2009 Kft. számláját. A több mint 320 millió forintos inkasszót a NAV határozata alapján azért kapta a cég, mert egy költségvetési csalás gyanúja miatt indított ügyben felmerült a cég neve, a büntetőügyben keletkezett kár miatti vagyonbiztosítás érdekében rendelték el a zár alá vételt. Ezt a kényszerintézkedést akkor szokták alkalmazni, ha a gyanú szerint egy cég vagy magánszemély kárt okozott valakinek, a vagyonbiztosítás ennek megtérülését szolgálja, a zár alá vett ingó és ingatlan vagyon az eljárás végéig nem idegeníthető el, nem használható fel. A jogerős döntés után – a bíróság ítéletétől függően – a zár alá vett, biztosított vagyon az ártatlanság-vétlenség bizonyításával visszakerülhet a lefoglalást szenvedő félhez.

Doszpot Péter szerint egy olyan partner cégük került vizsgálat alá, akiknek több tucat más céggel együtt ők is dolgoztak, ők is számláztak. Azaz nem a saját cége miatt indítottak eljárást ellenük Doszpot szerint.

„Nem követtünk el jogsértést” – mondta a Blikknek az egykori népszerű nyomozó. Doszpot Péter szerint egy olyan partner cégük került vizsgálat alá, akiknek több tucat más céggel együtt ők is dolgoztak, ők is számláztak. 

(fotó: 168.hu Archív)

2023. május 29., 21:02

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

2023. május 29., 20:46

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.