Várkonyi Andrea menyasszonyi ruhája egy hónapig készült

Egészen hihetetlen!

2021. szeptember 28., 06:27

Szerző:

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea pénteken végre kimondták a boldogító igent, méghozzá az Alcsúti Arborétumban, a lehető legnagyobb titokban. Annyira szigorúan őrizték a helyszínt és a vendégeket, hogy nem sok mindent lehetett tudni még napokkal az esküvő után sem. Végül a friss feleség törte meg a csendet, és hétfőn megosztotta közösségi oldalain élete legboldogabb napjának legszebb perceit, vagyis azokat a képeket, amelyek róla és milliárdos férjéről készültek a ceremónia után.

Így végre megcsodálhatta a nagyvilág is a menyasszony ruháját, amely egy magyar tervező, Merő Péter alkotott meg. A Blikk megkereste a divattervezőt, akivel Várkonyi Andrea egyébként már dolgozott együtt, és aki elmondta, a műsorvezetőnőnek nagyon konkrét elképzelései voltak a ruhát illetően.

„A tervezésnél Andreának konkrét elképzelései voltak például arról, milyen legyen a kialakítása. Tudta, hogy – a hagyományokat követve – nem szeretne ujjatlan darabot, ahogyan a dekoltázs mélységével kapcsolatban is megjelölte, milyenre vágyik. Andrea szeretett volna egy klasszikus, elegáns, mégis modern és izgalmas esküvői ruhát, ezért is esett a választás erre a geometrikus mintájú, gyöngyökkel és flitterekkel díszített tüll anyagra, amelyet külföldről hozattunk. Fontos volt, hogy ne legyen hivalkodó, mégis méltó legyen az eseményhez és a viselőjéhez"

– mesélte Merő Péter, aki azt is elárulta, a tudatos koncepció része volt, hogy nem hófehér anyagra esett a választásuk.

„Most nagy divat, hogy nem fehérben mennek férjhez a hölgyek. Itt is szóba került az ekrü és a pezsgőszín is, végül az utóbbira esett a választás. Azt gondolom, nagyon visszafogott, egyben elegáns lett a végeredmény, csak diszkréten hangsúlyoztuk a vonalait, igyekeztünk olyan sziluettet készíteni, ami a legjobban állt Andreának. Nem volt nehéz dolgunk, mert Andrea alkata nagyon nőies így könnyen és jól öltöztethető, akivel nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, mivel száz százalékig bízott a javaslataimban

– mondta a tervező, majd hozzátette, a munkafolyamat nagyon időigényes volt, egy hónapig tartott.

„Nagyjából háromszor találkoztunk, ennyi idő alatt készültek el a tervek, a formák meghatározása, a munkafolyamat pedig egy hónapig tartott. Az anyag gyöngyökkel és flitterekkel díszített, ami megnehezítette a munkát a szabás során. Az anyag megmunkálása nem volt egyszerű folyamat, a díszeket el kellett távolítani a varrásához, majd egyesével kellett rá újra varrni az illesztéseknél, ami nagyon időigényes folyamat. Az alapanyagot végül béleltük, hogy az áttetszőségét mérsékeljük. Sok-sok munkaóránk van benne, de ritka alkalom, hogy ilyen volumenű ruhát készíthetünk, ráadásul ilyen különleges anyagból, így összességében nagy öröm volt számunkra elkészíteni Andreának ez a darabot.”

A lap egyébként úgy tippeli, hogy csak az anyag legalább 300 ezer forintba került, erre jött még rá a tervezési díj, aminek határa nagyjából a csillagos ég. Sőt, azt is kiszúrták, hogy Várkonyi Andrea egy kézzel készített Jimmy Choo cipőt viselt, egészen pontosan EZT a darabot, amelyet kifejezetten menyasszonyoknak ajánlanak. Ennek ára kb. 485 ezer forint.

(Kiemelt kép: TV2)

 

 

Az 55 év felettieket is beszippantotta a közösségi média. Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61 százalékuk szokott podcasteket hallgatni vagy nézni, és közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.