A TV2 szeretné, de nem tudja folytatni egyik legnépszerűbb showműsorát: nem találnak bele celebeket

Kérdéses a TV2 egyik nagy, vasárnap esti show-jának a jövője.

2024. február 9., 08:53

Szerző:

A TV2, bár szeretné, nem tudja idén folytatni a Sztárban sztárt. Az első hét évad még az őszi szezonban került annak idején a képernyőre, aztán a hírességutánzós-éneklős show 2022-ben és 2023-ban tavasszal ment le, úgyhogy a tizedik évadnak nagyjából most kéne kezdődnie. De nem kezdődik, írja a Blikk, és az értesüléseket a TV2 is megerősítette.

A Sztárban sztár kiugró népszerűségnek örvendő formátum, úgyhogy a csatorna szívesen folytatná, csak van egy kis bökkenő.

„Minél több az évad, annál nehezebb olyan sztárt találni, aki még nem szerepelt a műsorban”

– mutat rá a Blikk névtelen, de bennfentes informátora, hogy miért nem tud folytatódni a show. Aki elég jól tud énekelni ahhoz, hogy szerepelhessen ebben a műsorban, az volt már benne. Minden évadban 12 versenyző szerepelt eddig, ez azt jelenti, hogy 108 énekes mondhatja el magáról, hogy szerepelt már a Sztárban sztárban. Illetve 109, mert annak idején a Nyári lányok ketten egy versenyzőként szerepeltek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy 2024-ben a Sztárban sztár leszek! is elmarad-e, az országosan még nem ismert énekeseknek rendezett verseny ősszel szokott a képernyőre kerülni az utóbbi években, és itt ugye elvileg nem jelenthet problémát, hogy elfogytak az ismert arcok.

Az viszont biztos, hogy mi lesz a Sztárban sztár helyett idén tavasszal a TV2-n: a kissé Hunglish címmel útjára indított Next Topmodel Hungary. Ha ön nem ismerné ezt a formátumot: egy nemzetközi licencről van szó. Az America's Next Top Model című, először pont 20 éve adásba került tévés manökenversenyből mostanra készült el a magyar verzió második évada Next Topmodel Hungary címmel. Itt a beharangozó.

A zsűriben Axente Vanessa, Tombor Zoltán és Merő Péter mellett a Cápák közöttből is ismert Tomán Szabina lesz az egyik fő húzónév. Tomán Szabina életében nagy változásokat hozott a tavalyi év: először a köztársasági elnök személyes tanácsadója lett, majd ezzel a műsorral átigazolt az RTL-től a TV2-höz.

Érdekesség, hogy az America's Next Top Model című műsor 50-nél több nemzetközi verziója mind angolul használja a műsor címét, de egy kisebbség nem írja külön a Top Model szavakat úgy, mint az eredetiben. A Next Topmodel szókombináció található például a német, az osztrák és a belga verziókban, plusz az új magyarban is. A realityből az első magyar évadot egyébként a ViaSat3 gyártotta le még 2006-ban, Topmodell címmel, amiben van logika, hiszen magyarul a kifejezés egybeírandó és a modell két l-re végződik, míg angolul külön írandó a két szó és a model egy l. Szóval a Topmodel írásmód se magyarul, se angolul nem helyes, de a TV2 nézői ezen bizonyára nem fognak fennakadni.

(Kiemelt kép: a TV2 honlapja)