Tóth Gabi a legrosszabbkor káromkodta el magát

Tóth Gabi maga vallotta be az esetet.

2022. november 8., 08:13

Szerző:

Tóth Gabi új bejegyzést, vagy ahogy ő nevezi, „blogot” jelentetett meg a Család.hu című oldalon vezetett blogjában. A téma itt mindig értelemszerűen a család, illetve a gyereknevelés, legutóbb például arról írt gyermekével kapcsolatban, hogy a kislány egyszerűen alig hajlandó enni. Az énekesnő ezúttal is ebben a témában ír, tanácsot kérve olvasóitól.

Arról van szó, hogy a kislánya, Hannaróza lassan három éves lesz, így a szülők mindig vigyáznak, hogy mit mondanak, milyen szavakat használnak a gyermekük előtt, hiszen a kicsi mindent megjegyez és visszamond. Dehát vannak olyan esetek, amikor a legnagyobb odafigyelés mellett is kicsúszik az ember száján ez-az.

Tóth Gabi egy ilyen esetet ír le: sajnos pont akkor káromkodta el magát, amikor kislánya egyértelmű hallótávolságon belül volt:

„történt ugyanis, hogy a minap belerúgtam az asztal lábába. Ez korábban is megtörtént már, nem is egyszer, de a gyerek születése előtt le tudtam úgy rendezni, hogy káromkodtam egy olyan jó választékosat és mire a végére értem, mondjuk úgy, hogy enyhült a fájdalom. Na de amikor egy majdnem 3 éves lesi minden mozdulatod, és mint a szivacs, szív magába minden információt, akkor ezt már nem teheted meg… vagy legalábbis nem úgy, vagy azért nem gyakran. Na jó, soha nem tehetnéd meg, és sehogy, de azért tegyük a szívünkre a kezünket, néha előfordul a legkifinomultabb úrihölgyekkel is, hát még velem (gondoltam, megelőzöm a kedves barátaimat, hogy legyen mit posztolniuk).”

Tóth Gabi azt mondja, kis híján eltört a lábujja azon a bizonyos napon, és a fájdalomra képtelen volt nem reagálni:

„bevallom őszintén és férfiasan, egy olyan típusú mondatszerkezet hagyta el a számat, amire nem vagyok büszke. Fú, komolyan mondom, már a mondat felénél tudtam, hogy ezt nem kellett volna, de akkor már olyan lendületben voltam, hogy nem bírtam abbahagyni. Közben persze szinte éreztem, hogy a pöttöm főnököm a tekintetével lukat éget a tarkómba.”

Persze Hannaróza rögtön visszamondta, amit hallott. Ezzel kapcsolatban az anyuka így ír:

„életében ilyen gyorsan nem tanult meg szóról szóra hosszú, összetett mondatot, mint most. Tökéletesen visszaadta elejétől a végéig és közben úgy vigyorgott, mint a vadalma. Ebből persze éles logikával kikövetkeztettem, hogy pontosan tudja, hogy anya hibázott, és neki nem lenne szabad most ezeket a szavakat mondani, de olyan huncut mosoly volt a szemében, és annyira édesen csengett a hangja még ezekkel az otromba szavakkal is, hogy azt hittem, megzabálom. Próbáltam komoly maradni, és motyogtam valami olyasmit, hogy anya butaságot mondott, és Hannikának ilyet nem szabad mondani és anya is nagyon fog figyelni, hogy ne forduljon elő többet, de a magyarázkodásom elég gyengén sikerült.”

Tóth Gabi ezek után tanácsot kér az olvasóitól azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet kezelni az ilyen helyzeteket.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)