Törőcsik Mari velemi háza eladó: megdöbbentő, mennyit kérnek érte

Immár három éve, hogy elhunyt Törőcsik Mari. Most a piacra került a háza, ami Velemben azóta is üresen áll.

2024. április 22., 10:28

Szerző:

Törőcsik Mari élete utolsó évtizedeiben rengeteg időt töltött Velem községben található házában, a faluban azt is elhatározták, hogy szobrot állítanak a színésznőnek. A ház azonban a művésznő halála óta, azaz most már három éve üresen áll, mivel Törőcsik Mari lánya és örökbe fogadott fia sokáig nem tudtak megegyezni a hagyatékról. A ház örököse mindenesetre a színésznő lánya.

Járai Mátét az RTL sztárjaként ismerik a legtöbben, de közismert róla az is, hogy ő volt Törőcsik Mari fogadott unokája. Amikor a színész és felesége, Járai Kíra tavaly Vas megyébe mentek pihenni, Velembe szintén ellátogattak. Itt egy járókelő megkérdezte őket, hogy mi lesz a házzal. Járai Máté válaszából az derül ki, hogy megszületett a döntés:

„el fogják [adni] szerintem, igen. De a nagynénim intézi, nem én.”

A felvételt itt lehet megnézni korábbi cikkünkben, és a Blikk most azt írja, hogy Járai Máténak tényleg igaza lett.

Törőcsik Mari háza eladó

„Eladóvá vált Velem községben egy 1450 négyzetméteres telken lévő, kb. 140 négyzetméter méretű, régi parasztházból igényesen átalakított lakóépület. A házban két bejárat, négy szoba, két zuhanyzós fürdőszoba, két konyha, valamint külön kazánház (gáz központi fűtés) és boltíves pince található. A kert végig füvesített, ahol gyümölcsfákat, 15 négyzetméteres gerendaházat és egy kis medencét láthatunk”

– ez áll a hirdetésben, amit a Blikk szúrt ki, és ami ezek után el is tűnt az Ingatlan.com című oldalról. Hogy miért törölték a hirdetést, azt nem lehet tudni, de a lap rögzítette az árat: 69 millió forintot kérnek a házért. Egy évvel ezelőtt egyébként 45 millió forintos vételárról szóltak a híresztelések ugyanezzel az ingatlannal kapcsolatosan.

Törőcsik Mari lánya és nevelt fia

Annak idején a Blikk írt arról, hogy Törőcsik Mari és nevelt fia között nem volt éppen idilli a viszony.

A színésznő lányáról, Teréziáról mindig is nagyon sokat mesélt, azonban fogadott fiáról, Sonról csak igen keveset. Velem lakóinak elmeséléséből azonban kiderült néhány részlet. A fiú 5 éves volt, amikor kimenekítették a vietnámi háborúból a hetvenes években, ezt követően fogadta örökbe a színésznő. Son állítólag gyorsan beilleszkedett, megszokta Magyarországot, ám fiatal felnőttként mégis úgy döntött, visszaköltözik Vietnámba. Csak esküvőjére tért vissza, amit Budapesten tartottak.

A helyiek szerint Törőcsik Mari sosem titkolta, hogy megromlott a viszonya fiával, azonban vélhetően mindig is szerette, mivel amikor Sont egy halálos kór támadta meg Vietnámban, a színésznő azonnal segítségére sietett és 5 millió forintot adott neki, hogy fedezni tudja a kezelését és a gyógyszereit. Son mindenki meglepetésére végül 3 évvel ezelőtt visszaköltözött Velembe és végleg letelepedett.

Mint kiderült, a két gyerek között is feszült a viszony a mai napig, amin csak ront az örökség kérdése.

„Terézia és Son viszonya régóta feszült, de Mari halála előtt sem volt harmonikus. És nyilván az öröklés is nagyon kényes kérdés közöttük. Sajnos, úgy tudjuk, még jó időbe telhet, amíg pont kerül az ügy végére”

– mondta a színésznő halálakor egy helyi lakos a Story magazinnak.

(A fent kiemelt kép 1981-ben készült Törőcsik Mariról. A fotó forrása: Fortepan/Szalay Béla)