Závodszky Noémi 51 évesen lett édesanya – elárulta, miért vált el 3 évvel a baba érkezése után a férjétől

Závodszky Noémi és 8 évvel fiatalabb párja életébe 2020-ban érkezett meg Bianka, de már egy éve nincsenek együtt.

2024. január 31., 11:44

Szerző:

Ivancsics Ilona látható a Best magazin friss számának a címlapján, de a lapban feltűnik a Szomszédok egy másik színésznője, Závodszky Noémi is. A tévénézők rá nemcsak az ikonikussá vált teleregény '90-es években készült részeiből, hanem a Barátok közt és a Mi kis falunk egyes évadaiból is emlékezhetnek.

Závodszky Noémi most 55 éves, és arról számol be a lapban, hogy megjárta a poklot, padlót fogott, de onnan egy erős nő állt fel. A székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze 2013-ban házasodott össze a férjével, aki 8 évvel fiatalabb nála. A korkülönbség azután kapott jelentőséget, hogy a színésznőnek nem sikerült teherbe esnie, és ezek után a lombikprogram helyett az örökbefogadást választották a párjával.

A jogszabályok szerint az örökbefogadó szülő és az örökbefogadott gyermek között legfeljebb 45 év korkülönbség lehet, és ez Závodszky Noémit kizárta volna az örökbefogadás lehetőségéből, de elegendő, ha a szabálynak csak a házaspár egyik tagja teljesíti ezt a kritériumot, és a férj még a megszabott korhatár alatt volt, így 5 év várakozás után 2020-ban végül nyílt örökbefogadással megérkezett a házaspárhoz Blanka. Závodszky Noémi így beszélt a férjéről egy akkor készült interjúban:

„tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy anya lettem. Nem volt könnyű, sőt, olykor igen nehéz, de hiszek abban, hogy ez a kis lélek minket választott a szüleinek, és ezt az utat találta meg, hogy hozzánk eljusson.”

A kislány második születésnapja környékén, 2022 nyarán volt, hogy Závodszky Noémi kezdte úgy érezni, hogy már nem működik a házassága.

„Év végéig adtam magunknak haladékot. Ebben az időszakban mindent, amit tudtam, megtettem a házasságomért, de nem sikerült. 2023. január 2-án voltunk ügyvédnél, 16-án pedig közös megegyezéssel elváltunk”

– árulja el Závodszky Noémi a friss interjúban, hogy mi vezetett a váláshoz.

A házasság felbontását követő időszak volt a legnehezebb a színésznő bevallása szerint, mivel azon vívódott magában, hogy nem tettek-e rosszat a kislányukkal azzal, hogy szétmentek. De végül elfogadta, hogy az adott helyzetben mégiscsak ez volt a legjobb, vagy legalábbis legkevésbé rossz megoldás.

„Rájöttem, hogy ha nincs harmónia és béke két ember között, az Blankának sem jó”

– mondja Závodszky Noémi azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudott felállni a padlóról életének ebben az igen nehéz időszakában.

A szülői felügyelet a válás után az édesanyáé lett. A kislány kéthetente találkozik az édesapjával, és a színésznő hozzáteszi, hogy hálás a volt férjének az elmúlt évekért, a kislányukért, valamint a nőért, akivé vált. Hozzátette azt is, hogy a válás miatt nem hibáztatja a volt párját, hiszen kettőn áll a vásár.

(Kiemelt kép: a Vörösmarty Színház Facebookja)