Nem tud megegyezni Törőcsik Mari többmilliós hagyatékáról a színésznő lánya és örökbe fogadott fia

Törőcsik Mari lassan egy éve hunyt el, de a hagyatéki eljárás még nem zárult le.

2022. március 7., 08:22

Szerző:

Törőcsik Mari tavaly április 16-án hunyt el, és a Blikk most összeállítást közölt arról, hogy mi lesz a sorsa a legendás színésznő hagyatékának. Törőcsik Mari élete utolsó évtizedeiben a Vas megyei Velemben lakott, ahol 1973-ban járt először. Felmerült, hogy a településen közteret neveznek el róla, illetve szobrot állítanak a tiszteletére, azonban ezek megvalósítása egyelőre nem kezdődött el, részben mivel nincs meg a beleegyezés a színésznő örököseitől.

Velem polgármestere úgy tudja, hogy Törőcsik Mari lánya, Teréz egyelőre nem tudott dönteni arról, hogy mi legyen édesanya több tízmilliót érő házának a sorsa. Sőt, a Blikk hozzáteszi a következőket:

„egyelőre nem záródott le a hagyatéki eljárás sem, Törőcsik Mari örökbe fogadott fia, Szon, illetve a lánya, Teréz – akik nagy valószínűséggel a jogszerű örökösök – között ugyanis nincs egyetértés.”

Felmerült az is, hogy a velemi ingatlant emlékházzá alakítsák át, de egyrészt nem ez volt Törőcsik Mari végakarata, másrészt ha az örökösök meg is tudnának állapodni a kérdésben, az önkormányzatnak a jelenlegi helyzetben akkor sem lenne pénze a házat az örökösöktől megvásárolni.

Újbudán mindenesetre már döntés született: a XI. kerületben teret neveznek el Törőcsik Mariról.

A Nemzet Színészeiről írtuk

Bodrogi Gyula bő két héttel a bordarepedése után újra színpadra állt

Cserhalmi György Árpa Attilát minősítette

Kiderült, Molnár Piroska miért ül egy asztal mögött a Keresztanyu legtöbb jelenetében

(Kiemelt kép: dfp.hu)