Itt lesz a Törőcsik Mari tér

Így szavaztak az Újbudaiak.

2022. február 15., 06:44

Szerző:

Szavazással döntöttek az újbudaiak, hogy hol hozzák létre a Nemzet Művésze címmel kitüntetett színésznőről elnevezett teret. A voksolás eredményeképp a Feneketlen-tó partja fogja viselni a legendás színművész nevét.
Újbuda Önkormányzata a tavalyi év végén döntött úgy, hogy közterületet nevez el a 2021 áprilisában elhunyt Törőcsik Mariról.

A színésznő annak idején hosszú évekig élt a XI. kerületben, 2016-ban pedig díszpolgári címet is kapott. szavazáson több újbudai helyszín közül a Feneketlen-tó parkját jelölték ki arra, hogy felvegye a legendás művésznő nevét – írja a pestbuda.

(Kiemelt kép: Törőcsik Mari (k) Luka, a vándor szerepében Makszim Gorkij Éjjeli menedékhely című drámájának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2014. november 6-án. Fotó: MTI | Kallos Bea)

11:02

A budapesti Nyugati pályaudvar mögötti terület parkosítására tesz javaslatot az LMP. Bakos Bernadett országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: először a terület kármentesítésére van szükség, erre 3 milliárd forintot csoportosítanának át a költségvetésében.

10:36

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4468-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.