Szörényi Levente szomorú bejelentést tett az egészségi állapotáról

Szörényi Levente, Bródy János és Novák Péter együtt tartottak sajtótájékoztatót.

2024. szeptember 12., 10:06

Szerző:

Sem Szörényi Levente, sem a testvére, Szörényi Szabolcs nem tér már vissza a színpadra, derült ki szerdán egy sajtótájékoztatón, amiről a Blikk tudósított, és amin az Illés együttes két tagján, Szörényi Leventén és Bródy Jánoson kívül még Novák Péter vett részt, aki augusztusban veszítette el az édesapját.

Szörényi Levente nincs már olyan állapotban

Tisztelgés – Illés 60 címmel lesz koncert 2025. január 11-én a Budapest Papp László Sportarénában, ahol mai zenekarok játsszák majd a hat évtizede alakult együttes dalait. A legutóbbi ilyen emlékkoncerten néhány szám erejéig a zenekar tagjai is megjelentek a színpadon, de ezúttal ez már nem így lesz. Szörényi Levente azt mondja, hogy sem ő, sem a testvére nincsenek olyan egészségügyi-fizikai állapotban, hogy visszatérhetnének a színpadra.

„Már nem vagyok olyan állapotban, hogy fellépjek, nem vagyok húszéves!”

– jelentette be Szörényi Levente, aki jövőre áprilisban a 80. születésnapját ünnepli majd, és aki jelenleg Hévízen kúrálja magát.

Úgy tűnik, a bátyja, Szörényi Szabolcs, az Illés basszusgitárosa még rosszabb állapotban van, ő nemhogy a koncertet, a sajtótájékoztatót sem tudta bevállalni. Szörényi Levente többek között ezt mondta  testvéréről, aki jelenleg isiásztól szenved:

„Néha meglátogatom őt, de nincs jól, nincs abban az állapotban, hogy eljöhetett volna ide.”

Bródy János viszont koncertre készül

Bródy János csak egy évvel fiatalabb, mint Szörényi Levente, de úgy tűnik, neki sokkal jobban szolgál az egészsége. Ő most 78 évesen is koncertre készül. A legutóbbi poszt az Instagramján pontosan erről szól a következőkkel:

„Kiszabott gyorsan teltek az évek,
s az idő most is rohan,
Csodálkozom, hogy még mindig fellépek
és tolom itt nektek magam...”

A következő felvétel tartozik a fentiekhez.

Bródy János következő koncertje 2024. október 23-án lesz Budapesten, az Erkel Színházban.

(A fent kiemelt kép 1981. március 26-án készült a Nemzeti Sportcsarnokban (később Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok), az Illés együttes nosztalgiafellépésén. Szörényi Levente mögött a háttérben Bródy János látható. Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)