Szörényi Levente Bródy Jánosról: Sosem voltunk barátok

Szörényi szerint soha nem is utálták egymást. 

2022. október 9., 09:58

Szerző:

„Az az igazság, hogy barátok sosem voltunk, de nem is utáltuk egymást” – mondta Szörényi Levente, az Illés együttes gitáros-énekese a Bors kérdésére válaszolva, amiben a riporter azt kérdezte, hogy jobb-e már a művész viszonya korábbi zenésztársával, Bródy Jánossal.

„Három héttel ezelőtt éppen a Fehérvári úti Illés-klubban ültünk, ami negyedévenként teltházzal működik. A zenekarból már csak hárman maradtunk, a leggyakrabban én megyek le, Szabolcs testvérem ritkábban. Ezúttal János is megjelent. Biztos rájött arra, hogy van közös múltunk…”

 

– válaszolta Szörényi a Bors arra vonatkozó kérdésére, hogy mikor találkozott utoljára Bródy Jánossal. Szörényi Levente és Bródy János a magyar könnyűzene egyik legsikeresebb, legendás szerzőpárosa. A két művész viszonya a rendszerváltást követően, eltérő politikai nézeteik miatt romlott meg. 

(Kiemelt kép: Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, az István, a király című rockopera zeneszerzője beszél a rockopera bemutatásának 40. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Múzeumban 2022. szeptember 29-én. Mellette L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója (b) és Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, szövegíró, zeneszerző, a rockopera szövegírója (j). Jövőre a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik a rockopera bemutatásának 40. évfordulóját. Fotó: MTI/Mónus Márton)

13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt