Bródy János börtönbe került fiának ügyében hatalmas fordulat állt be

Bródy János fia, Bródy Dániel Amerikában került börtönbe, de úgy érzi, a rá kiszabott büntetés igazságtalanul súlyos.

2024. szeptember 3., 11:53

Szerző:

Bródy János fia, Bródy Dániel 2014 óta Amerikában él. Egy banknál helyezkedett el informatikusként, azonban itt pornográf tartalmakat töltött le a munkahelyi számítógépére, illetve azt állította munkáltatójának, hogy beteg, de igazából elment síelni, így aztán elbocsátották. A férfi az elbocsátását annyira igazságtalannak találta, hogy mérgében bosszút állt a munkaadóján – ebből a bosszúból lett végül büntetőper.

Bródy János fia tovább küzd az igazáért

Bródy János fiát a legrosszabbkor rúgták ki, és a férfi mérgében munkatársait gyalázó-cukkoló üzeneteket hagyott a banki rendszer kódjában, illetve letöltött magának egy kódrészletet, amin korábban dolgozott, de ami a bank szellemi tulajdonának minősül – ezzel ötezer dollár kárt okozva (volt) munkaadójának. A belső rendszerből más adatokat is törölt, így összesen több, mint 200 000 dollár, azaz több, mint 75 millió forint kárt okozott. A helyzetet súlyosbította, hogy férfi ezután hazudott a hatóságoknak, azt állítva, hogy a laptopját ellopták.

Bródy Dániel az ezt követő perben bűnösnek vallotta magát, és a San Francisco Chronicle  is megírta, hogy két év börtönbüntetést kapott, valamint az általa okozott kár több, mint kétszeresét, 530 000 dollárt, azaz 184 millió forintot kell megtérítenie. Bródy Dánielt a pandémia időszakban rúgták ki, ezért az anyagi csőd szélére került. A férfi azt vallotta, hogy végső kétségbeesésében tette, amit tett. Bródy Dániel egyik levelét, amit a volt kollégájának írt, az egyik tárgyaláson kivesézték. Kiderült, hogy Bródy János fia végkielégítést sem kapott.

„Véleményem szerint ez különösen durva és kegyetlen lépés volt, tekintve a két éves szolgálatomat és kemény munkámat, jóhiszemű hozzáállásomat és a kiváló teljesítményemet. Egy USB-lejátszó csatlakoztatása és a film nézése, amikor valaki beteg, nem indokolja ezt a lépést”

– írta a levelében Bródy Dániel, aki  egyébként az első tanúvallomásában azt állította, hogy nem tudta, hogy mi van az USB-háttértárolón, amelyet a bank tulajdonában lévő gépbe helyezett be.

A legfrissebb fejlemények Bródy János fiának ügyében

A Blikk tekintett most be az ügy nyilvános aktájába, amiből kiderül, hogy Bródy János fia hiába kérte büntetése módosítását, ezt a folyamodványát a fellebbviteli bíró elutasította. Bródy Dániel vagyonát zárolták, amikor a férfit letartóztatták, ennek feloldását is kérvényezte. Sőt, az ügyben új ügyvéd is érkezett – a Blikk a következőket írja:

„Az aktából kiderült, hogy nagy valószínűséggel ingatlan- és bankszámlán tárolt pénz is a zárolás tárgya, ám Bródy Dániel ebből szeretné kifizetni a Federal Deposit Insurance Corporation, azaz a Szövetségi Betétbiztosítási Intézmény számára fizetendő 186 millió forintnyi pénzbüntetést és feltehetően a korábbi ügyvédet is. Egy június 7-i bejegyzés tanúsága szerint ugyanis a korábbi védő már nem dolgozik Bródy Dánielnek, a férfi ugyanis kijelölt védőt igényelt az ügyei további intézéséhez.”

Bródy János közben relatíve keveset mutatkozik, decemberben egy posztban azonban üzent a fiának. Most október 23-i koncertjére készül.

(Kiemelt kép: Bródy János Instagramja)