Meghökkentő és megható: ezt teszi Vilmos herceg, ha látja, hogy a fia feszeng

Egy frissen megjelent könyv arról árul egy kedves és elég meglepő részletet, hogyan neveli a gyerekeit Vilmos herceg.

2024. augusztus 8., 14:59

Szerző:

Bár alapvetően Katalin hercegnéről jelent most meg egy könyv, Robert Johnsontól a Catherine, The Princess of Wales című kötet rengeteg információt közöl Vilmos herceg életéről-szokásairól is. Ezek közül idéz egyet a Mirror című lap friss cikke.

Vilmos herceg így neveli a fiát

Bár a brit királyi családban elég szigorú szabályok vonatkoznak a nyilvános, érintéssel járó szeretetkinyilvánításokra, Vilmos herceg azért arra törekszik, hogy ha azt látja, hogy a gyermeke rosszul érzi magát, akkor egy érintéssel adja a kicsi tudtára, hogy nincs miért aggódnia, mert a szülei támogatják. A fent említett könyvben a királyi szakértő így ír:

„Vilmos folyamatosan szemmel tartja a fiát, és ha György feszeng vagy túlterheltnek tűnik, az apja mindig a közelben van, hogy óvó kezet tegyen a vállára. Ő sokkal közvetlenebb nevelési stílust folytat, mint az apja, és azt szeretné, ha három gyermeke majd úgy tekintene vissza a gyermekkorára, hogy szinte szeretetbe voltak bebugyolálva.”

Ebben a szép gesztusban az a megható-meghökkentő, hogy ezzel Vilmos herceg tudatosan szembemegy azzal, amiben ő nevelkedett. Amilyen közvetlen volt Diana hercegné a gyerekeivel, annyira távolságtartó volt Károly király Vilmossal és Harryvel. A trónörökös eldöntötte, hogy ő másmilyen apja szeretne lenni a saját gyerekeinek, mint amilyen neveltetésben ő részesült.

Vilmos és Károly kapcsolatára Katalin is nagy hatással volt

Ugyanez a könyv azt is állítja egyébként, hogy Katalin hercegnének nagy szerepe volt abban, hogy Vilmos herceg és Károly király között rendeződött a viszony.

42 éves walesi hercegné „nyugtató hatással” volt az egész királyi családra, különösen a férjére, Vilmosra.

„Ösztönös béketeremtő szerepével Katalin egyengette az utat Vilmos és az apja között, hogy jobb legyen a kapcsolatuk, mint korábban volt”

– írja Johnson.

Egy bennfentes azt is mondta, hogy a brit uralkodó és Vilmos herceg „az utóbbi években sokkal közelebb kerültek egymáshoz”. A névtelen informátor azonban azt is bevallotta, hogy Vilmos herceg tiszteli az apját és a szolgálat iránti elkötelezettségét, de úgy érzi, hogy az a tény, hogy Károly király a munkát helyezte előtérbe, káros hatással volt rá, amikor felnőtt, és nem segítette az apa-fia kapcsolatukat. Katalin hercegné azonban segített a férjének abban, hogy a másik oldal nézőpontját is megismerje, említi a könyv kapcsán a People magazin.

(Kiemelt kép: a walesi herceg és hercegné Instagramja)