Szörényi Levente disszidál, ha Magyar Péter lesz a miniszterelnök

Szörényi Levente a Demokratának adott interjút, ott fejtette ki: ha Magyar Péter lesz a miniszterelnök, akkor ő Törökországba disszidál.

2024. augusztus 23., 13:05

Szerző:

Szörényi Levente, az Illés együttes frontembere a Demokratának adott interjújában arról beszélt beszélt, Törökországba távozna, ha Magyar Péter lenne a miniszterelnök. amit a Blikk szemlézett. 

Szörényi Levente szerint Orbán Viktort azért akarják tönkretenni, mert jó vezető

A Kossuth-díjas Szörényi Levente szerint Orbán Viktor jó vezető, ezért támadják, és a történelem során nem először fordul elő, hogy a külföldről akarták irányítani a magyar belpolitikát. Úgy véli, jelenleg is egy ilyen folyamat zaljik, méghozzá Magyar Péter és pártja esetében.

„A magyar történelem során mindig is volt példa arra, hogy külföldről érkezett rengeteg pénz, paripa és fegyver, hogy az ő szájízük szerint változzon meg a honi helyzet; ha már a korszakról beszélünk, gondoljunk csak Orseolo Péterre, aki hűbérbe adta a németeknek Szent István független Magyarországát. Most is ennek lehetünk tanúi a politikai életben, lásd Magyar Pétert és társaságát. Donald Tusk lengyel miniszterelnök is irányított ember, de ő legalább határozott karakterű és karakán, szemben az Egyesült Államok jelenlegi, félkegyelemű elnökével. A magyaroknak kitalált karakter, akit Orbán Viktor ellenében pénzelnek és építenek, egyszerűen minősíthetetlen. Mindig sikeresen megtalálják azokat a kellően narcisztikus személyeket, akik ezerszeresen is hiába járatják le magukat, még nagyképűbben állnak vissza a pástra. Mindenesetre én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek, méghozzá Törökországba” – nyilatkozta Szörényi.

A keleti nyitás jegyében disszidálna Szörényi Levente

A zeneszerző elmondta, egyfelől a szép emlékei, mésfelől Anatólia pazar ókori emlékei miatt választaná Törökországot az új otthonának. A Blikk szerint Szörényi Levente azzal is szokott viccelődni, hogy ő hamarabb nyitott keletre, mint a kormány, ugyanis annak idején még a fiával, Örssel együtt utaztak Törökországba, hogy megnézzék Nimród hegyét és az istenszobrokat.

(Kiemelt képünk: Szörényi Levente. Fotó: Schumy Csaba - dfp.hu)