Ez lehet Sallai Nóra jövője az intenzíves szakértő szerint

Sallai Nóra másfél hete szenvedett autóbalesetet, az állapotával kapcsolatban most egy intenzív terápiás főápolót kérdeztek.

2024. október 8., 07:52

Szerző:

A múlt héten pénteken szenvedett autóbalesetet Sallai Nóra és ötéves kisfia, Bende. A hírek szerint egy családi látogatásról tartottak éppen hazafelé, amikor Alsónémediben bekövetkezett a tragédia. A 44 éves színésznő egy Opelt vezetett, és egy mellékutcából kanyarodott ki a főútra, amikor belecsapódott egy hatalmas sebességgel érkező BMW.

A Jóban-rosszban című sorozatból, de szinkronhangként is jól ismert színésznő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azóta is intenzív osztályon ápolják. A kisfiával kapcsolatban jó ideig annyit lehetett tudni, hogy újraélesztésre volt szükség, hétfőn azonban megérkezett a szörnyű hír, miszerint a gyermek az életét veszítette a balesetben. A BMW-ben két fiatalt találtak, akik végtagsérülésekkel kerültek kórházba, de úgy tudni, nem csak ők ketten voltak a járműben. A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt, szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Sallai Nóra állapotáról egy szakértő beszélt

A Bors című kiadvány megkeresett egy szakértőt, Szegedi László szakápolót, intenzív terápiás főápolót, aki elmondta, ilyen súlyos balesetek esetén általában elsősorban az első hét a legkritikusabb időszak – ezen ugye már túl vagyunk. A szakértő azonban azt is említi, hogy másodsorban az egész első hónap kritikus időszaknak tekinthető, amíg a beteg légzési, keringési életfunkcióit gépek segítségével tartják fenn az intenzív osztályon.

„Az előzmények ismeretében, és a híradásokból értesülve azt lehet tudni, hogy további műtétek várnak a művésznőre, valószínűleg marad a gépi lélegeztetés, még akkor is, ha annak valószínűleg szövődményei is lesznek, elsődleges az emberélet. A beteg ez idő alatt folyamatos észlelést, intenzív megfigyelést igényel”

– többek között ez szerepel a szakértői nyilatkozatban.

Sallai Nóra férje összeomlott 

A hétvégi híradások arra utalnak, hogy a színésznő férje a történtek hatására érthetően teljesen összeomlott, a Blikk információi szerint az édesapát a barátok egyetlen percre sem hagyják magára. A férfi természetesen mindennap bent van a kórházban, csakúgy mint az édesanyja és a nővére – magyarázta a lapnak egy informátor, aki hozzátette, az egész család összetört, felemészti őket az aggodalom és a kétségbeesés. Egy másik forrás pedig elárulta, hogy Sallai Nóra férje érthető módon most felhagyott a munkával.

(Kiemelt kép: Facebook/Józan László)