Kábítószert fogyasztott az Árpád hídon történt halálos baleset okozója

Új információkra derült fény a halálos baleset előzményeivel kapcsolatban.

2024. július 4., 15:37

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartót a szerda éjjeli halálos baleset kapcsán, amelyben három ember életét vesztette az Árpád hídon – számolt be róla a 24.hu.

Mint arról korábban mi is írtunk, egy autó a forgalommal szemben hajtott fel a hídra, majd két másik autóval is összeütközött. A balesetben mindegyik autó súlyosan roncsolódott, így feltehetően a sofőr nagy sebességgel csapódott a szabályosan közlekedő járművekbe: a tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták kiszabadítani az utasokat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy a baleset során három ember életét vesztette, négyen pedig megsérültek.

A sajtótájékoztató során Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a balesetet egy lopott taxival okozták. Az elkövető nem sokkal a baleset előtt a III. kerületi Tavasz utcából tulajdonította el a gépjárművet, amikor annak tulajdonosa éppen a parkoló autója mellett dohányzott. A taxit vezető nő dulakodni kezdett a tolvajjal, akinek végül mégis sikerült elhajtania a helyszínről a lopott kocsival.

Az Árpád hídra a forgalommal szemben hajtott fel, és miután anyagi káros balesetet okozott, amikor egy Hyundai típusú gépjárművel ütközött, megállás nélkül továbbhajtott Pest felé, majd a margitszigeti bejárónál két autóval is frontálisan ütközött menekülés közben.

A halálos balesetben összesen három autó érintett

A taxitolvaj először egy Suzuki Ignis típusú gépjárművel ütközött össze, amely többször megpördült az úton, majd a mögötte haladó Skoda típusú kombi taxi sem tudta elkerülni az ütközést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset okozója, illetve a Suzuki utasai, egy 32 éves nő és egy 34 éves férfi a helyszínen életüket vesztették, míg a Skoda sofőrje és utasai megsérültek.

A baleset körülményeit egyelőre vizsgálják, ehhez szakértők segítségét kérték, hogy megállapítsák, milyen sebességgel haladt a forgalommal szemben közlekedő autó, illetve hogy a 43 éves férfi fogyasztott-e alkoholt vagy kábítószert a baleset előtt.

Csécsi Soma hozzátette: tegnap délután a rendőrségre érkezett egy bejelentés egy zavartan viselkedő férfi miatt a III. kerületből, akinél a hatóság kábítószergyanús anyagot is talált, és a drogtesztje is pozitív lett. A férfi nem tagadta a drogfogyasztás tényét, a járőrök mégsem vették őrizetbe, mivel annak nem álltak fenn a feltételei a rendőrség szerint. Az már bizonyítást nyert, hogy később ugyanez a férfi okozta a halálos balesetet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság mind a kábítószer birtoklás, mind az autólopás, mind a halálos közúti baleset miatt eljárást indított a férfival szemben, büntetőeljárás keretében vizsgálják az esetet.

A halálos balesetre Karácsony Gergely is reagált

A balesettel kapcsolatban megszólalt Karácsony Gergely is: a Facebookon tett közzé egy hosszabb posztot, amelyben kifejtette, hogy a Fővárosi Önkormányzat hova és milyen típusú kamerákat helyezett ki a közutakon, miután éppen egy évvel ezelőtt egy 26 éves kerékpárost gázolt el egy Mercedes sofőrje az Árpád hídon.

A főpolgármester szerint a sebességmérő kamerák rendkívül fontosak a közlekedésbiztonság szempontjából, de az olyan sajnálatos és rendkívüli helyzeteket, mint amilyen az éjszakai baleset is, ezek sem képesek megelőzni.

(Fotó: MTI / Mihádák Zoltán)