Videó: újabb halálos baleset történt az Árpád hídon, forgalommal szemben haladt egy autó

Szerdán késő este halálos baleset következett be egy forgalommal szemben haladó autó miatt.

2024. július 4., 11:03

Szerző:

Súlyos, halálos baleset miatt zárták le az Árpád hidat szerdán éjjel, miután egy autó a forgalommal szemben haladva két autónak is nekiütközött – tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Este 10 óra körül hajtott fel a hídra egy autós, majd a forgalommal szemben haladva két másik autóval ütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán. A hatóságok hosszú órákra lezárták a hídnak ezt az oldalát, amíg a sérültek ellátása és műszaki mentés zajlott. Az autós forgalmat, illetve a közösségi közlekedésben résztvevő járműveket is elterelték.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte az esettel kapcsolatban, hogy a járművek olyan mértékben roncsolódtak, hogy az utasokat csak feszítővágó segítségével tudták kiszabadítani a tűzoltók. Az ütközés következtében három ember meghalt, négyen pedig súlyos sérüléseket szenvedtek.

Ugyanott történt halálos baleset, ahol egy évvel korábban

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt történt ugyanitt végzetes kimenetelű baleset, amikor egy Mercedes sofőrje elvesztette az uralmát a gépjárműve felett, többször is megpördült az úton, majd a szalagkorlátot is átszakítva elgázolt egy éppen arra haladó kerékpárost. A 26 éves fiatalember a helyszínen életét vesztette.

Bár az esetet követően többféle terv is született a hasonló tragédiák elkerülésére, illetve a szigorúbb büntetések bevezetését is többen szorgalmazták, egyelőre nem történt érdemi változás. Mint arról mi is beszámoltunk, az elkövető azóta már szabadon mozoghat Budapesten.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy videót is közzétett a tegnap éjjel bekövetkezett balesetről, amelyen egyértelműen látszik, hogy a balesetet szenvedett járművekből a tűzoltók csak nagy nehézségek árán, feszítővágók segítségével tudták kiszabadítani az utasokat.

A balesettel kapcsolatban az RTL tett közzé friss információkat: a lap úgy tudja, a súlyos balesetet egy néhány perccel korábban ellopott taxival okozták, amellyel a tolvaj megpróbált elmenekülni. Azonban a forgalommal szemközti sávba hajtott fel az Árpád hídra, majd nagy sebességgel, frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő Suzuki Ignis típusú gépjárművel, amely többször is megpördült az úton. A mögötte érkező Skoda típusú kombi taxi szintén nekiment a Suzukinak, az ütközés következtében pedig minden érintett jármű súlyos roncsolódást szenvedett.

Az RTL értesülései szerint a három halálos áldozat között ott van a feltételezett autótolvaj, aki a taxit vezette és a balesetet előidézte, valamint a Suzuki utasai, egy férfi és egy nő is. A hatóságok nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a négy sérültet kórházba szállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság későbbre ígért bővebb tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.

(Fotó: MTI / Mihádák Zoltán)