149 km/óra sebességgel száguldott a rendőrök karjaiba a gyorshajtó az Árpád hídon

Ismét gyorshajtókat fogtak az Árpád hídon a rendőrök. Az egyikük 149km/órával száguldott. Alig egy hónappal azután történik mindez, hogy halálra gázoltak egy vétlen biciklist a versenyző gyorshajtók a hídon.

2023. augusztus 1., 12:33

Szerző:

A budapesti rendőrök az illegális gyorsulási versenyek, a balesetek megelőzése és az extrém sebességtúllépések szankcionálása céljából tartottak közlekedésbiztonsági ellenőrzést – írja a police.hu. Kiemelt figyelmet fordítottak az Árpád hídra, ahol az ellenőrzés során összesen 242 járműnél mértek sebességtúllépést, melyek közül a két legnagyobb sebességgel közlekedő autós 131 km/óra és 149 km/órával ment.

Egy hónapja a szalagkorlátot átszakítva halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon egy gyorshajtó, aki épp egy másik autóval versenyzett. Az óránkénti 130-150 kilométeres sebességgel száguldó egyik autó a szabályosan közlekedő 26 éves kerékpárost elsodorta, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Az autó visszapattant az útra, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. 

A közlekedők biztonsága érdekében a továbbiakban is rendszeresen lehet számítani hasonló ellenőrzésekre – írja a police.hu.

(fotó: MTI/Mihádák Zoltán)