Pedofilbotrányba keveredett György hercegék iskolája

Pedofilbotrány sokkolja a brit közvéleményt: annak az iskolának a tanárjáról van szó, ahova György herceg és Sarolta hercegnő jár.

2022. november 10., 10:32

Szerző:

A brit trónörökös két idősebb gyermeke, György herceg és Sarolta hercegnő egy olyan iskolába jár, ami a csütörtöki hírek szerint pedofilbotrányba keveredett. Az intézmény neve Thomas's Battersea és a tandíj évi húszezer font, azaz 9,2 millió forint. Nos, az iskola egyik tanáráról kiderült, hogy fiatalkorúakat ábrázoló, szexuális tartalmú képeket terjesztett és szexuálisan kihasznált egy 13 éves gyereket.

A Thomas's Battersea pedofil tanára elismerte a vádakat. A 34 éves Matthew Smith áldozatai között nem voltak olyan gyerekek, akik a tanár eddigi munkahelyét jelentő iskolába jártak, írja a The Sun. Sőt, a képeken szereplő, illetve a Smithszel kapcsolatba kerülő gyerekek nem is britek voltak. A férfi nem dolgozott régen a suliban: most szeptemberben kezdett csak. A rendőrség éjszaka tört rá a lakásában és onnan vitték letartóztatásba.

Az iskola közleményben tájékoztatta a szülőket a történtekről, ez többek között a következőket tartalmazta:

„Mr. Smitht tegnap két rendbeli, kiskorúval szemben elkövetett szexuális bűncselekménnyel vádolták meg, gyermekekről készült, szeméremsértő képek készítése és terjesztése kapcsán. Amint értesültünk a vádakról, azonnali hatállyal megszüntettük a munkaviszonyát. Ma délután Mr. Smith a Westminsteri Bíróság elé került, ahol megvádolták és bűnösnek vallotta magát öt rendbeli gyermekekről készült, szeméremsértő képek készítésében és terjesztésében, valamint gyermekek szexuális kizsákmányolásában az Egyesült Királyságon kívül.”

Az egyébként is botrányos esetnek minden bizonnyal még nagyobb visszhangja lesz amiatt, hogy a férfi pont abban az iskolában dolgozott, ahova a brit trónörökös, Vilmos herceg legidősebb fia is jár. Nagyapja és édesapja után a papírforma szerint egyszer majd a most 9 éves György herceg lesz Nagy-Britannia királya.

(Kiemelt kép: Chris Jackson/POOL/AFP)