András, a bukott herceg szívszorító sorokkal búcsúzik „anyucitól”, azaz Erzsébet királynőtől

Mindig is András herceg volt Erzsébet királynő kedvence a fiai közül.

2022. szeptember 19., 09:54

Szerző:

Erzsébet királynő második fia, András herceg a brit királyi család XXI. századi történetének eddig legsúlyosabb botrányában volt a főszereplő. A hercegről kiderült, hogy kapcsolatban volt a börtönben meghalt Jeffrey Epsteinnel és szexuális visszaélésekkel vádolták, ezzel kapcsolatban egy közfelháborodást okozó interjút adott a BBC-nek. Ennek nyomán idén januárban megvonták András yorki hercegtől a brit királyi családban betöltött pozíciójából, illetve katonai múltjából eredő titulusait.

Ezért András családtagjaival szemben nem viselhet katonai egyenruhát a gyászszertartáson, amin azért természetesen ő is részt vesz. A The Telegraph című lap adta le a közleményt, amellyel a herceg édesanyjától búcsúzik, őt többek között Mommynak, azaz Anyucinak szólítva:

„drága Anyuci, Édesanya, Őfelsége, mindhárom egyben.
Felség, megtiszteltetés és privilégium volt téged szolgálni.
Édesanya – a nemzeté, odaadásod és személyes szolgálatod a nemzetünkért egyedülálló és megismételhetetlen; a néped sok különböző módon mutatja ki szeretet és tiszteletét, és tudom, hogy letekintesz tiszteletadásukra.
Anyuci, kincsként örökre a szívembe zárom fiad iránti szeretetedet, együttérzésedet, törődésedet, bizalmadat. Rá kellett döbbennem, hogy tudásod és bölcsességed végtelen, nincs határa vagy korlátja. Hiányozni fognak meglátásaid, tanácsaid és humorod. Amint most élményeink könyve bezáródik, egy másik könyv nyílik meg, és mindörökké a szívemhez közel foglak tartani a legmélyebb szeretettel és hálával, és veled, mint vezetőmmel, örömmel kezdem meg a következőt.
Isten óvja a Királyt!”

A temetési ceremónia hétfőn este fél 9-ig tart, ide kattintva figyelheti az eseményeket élőben.

(Kiemelt kép: Danny Lawson/POOL/AFP)