András herceg anyjához menekült a botrány elől

Erzsébet királynőnél bújkál.

2021. augusztus 12., 11:39

Szerző:

András herceg már többször keveredett botrányba szexuális kihágásai miatt, most azonban nem csupán pletykákról van szó, egy nő beperelte szexuális bántalmazás miatt

Virginia Giuffre volt az egyike azon nőknek, akik feljelentették Jeffrey Epsteint nemi erőszak miatt. Az üzletembert 2019-ben börtönbe is zárták, többek között emberkereskedelem, szexuális bántalmazás és kiskorúak megrontásának vádjával. A nő akkor azt is elárulta, hogy Epstein nem magának, hanem András hercegnek szánta őt, aki többször meg is erőszakolta. Súlyosbítja a helyzetet, hogy Virginia Giuffre ekkor még kiskorú volt. 

Mivel az ügyben évek óta nem történt előrelépés, Virginia Giuffre polgári peres eljárást indított a napokban András herceg ellen, aki az első perctől kezdve mindent tagad – bár nem túl erősek az ellenérvei. Viszont most, hogy újra előkerült a téma, és András hecegnek bíróság elé kell állnia, nem hajlandó nyilatkozni. Sőt, szó szerint menekül a nyilvánosság elől!

A DailyMail információi szerint András herceg és volt felesége egyenesen Erzsébet királynőhöz utaztak, és ott húzták meg magukat. Még csak nem is magángépükkel mentek, nehogy lefotózzák őket, inkább autóval tették meg az utat. Mindez 24 órával a kereset benyújtása után történt! 

Bár a királyi család mélyen hallgat az ügyben, Duncan Larcombe royal szakértő szerint a királynő nagyon aggódik, az András heceg ellen felhozott vádak és Harry herceg folyamatos kritikája ugyanis szerinte akár az angol királyi család ellehetetlenítéséhez is vezethet.

(Kiemelt kép: JOHN THYS / AFP)