Nemi erőszak miatt áll bíróság elé II. Erzsébet fia, András herceg

Csak annyit mondanánk: Jeffrey Epstein.

2021. augusztus 10., 11:54

Szerző:

András hercegről már korábban kiderült, hogy közeli kapcsolata volt az üzletember, Jeffrey Epsteinnel, akit szexuális bántalmazás, fiatalkorúak megrontása és emberkereskedelem miatt börtönre ítéltek. A férfi 2019-ben cellájában halt meg, ismeretlen körülmények között. A hivatalos álláspont szerint öngyilkos lett, azonban több orvosszakértő szerint folytogatás áldozata lett.

A botrány viszont még halála után két évvel sem csitul, ugyanis Virginia Giuffre volt az egyike azoknak, akik Epsteint szexuális bántalmazás miatt feljelentették. A nő viszont azt is elmesélte, hogy az erőszakban nem csak Epstein, hanem András herceg is részt vett. Egészen pontosan azt állítja, hogy  Epstein New Yorkban, Londonban és az Amerikai Virgin-szigeteken 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel. A nő ekkor még csak 17 éves volt, így kiskorú megrontása a vád.

András herceg a botrány kirobbanása óta mindent tagad, többször azt nyilatkozta, arra sem emlékszik, hogy találkozott volna a nővel. Ez csupán azért érdekes, mivel korábban közös kép is készült róluk. De a hercegnek erre is volt magyarázata...

Mivel az elmúlt évek nem hoztak megnyugtató ítéletet a nő számára, most polgári peres eljárást kezdeményezett András herceg ellen. A kereset szerint András herceg szexuális erőszakot követett el Virginia Giuffre ellen. A nő közleményt is kiadott, amiben úgy fogalmaz, számon akarja kérni a brit uralkodócsalád tagját azért, amit 20 évvel ezelőtt követett el ellene. Azt is hozzátette, nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést, mivel már feleség és anya, és tudja, hogy András herceg támadást fog indítani emiatt ellene, de úgy érezte, ha most nem cselekszik, azzal cserben hagyta volna a többi áldozatot.

(Kiemelt kép: Shutterstock)