Vilmos herceg és Katalin hercegné kapcsolatában nem várt változásokat észlelnek a szakértők

Máshogy viselkedik már Vilmos herceg és Katalin hercegné, mint korábban.

2022. október 16., 08:12

Szerző:

Már több, mint egy hónapja Vilmos herceg és Katalin hercegné számítanak a walesi hercegnek és hercegnének, azaz Vilmos most már a közvetlen trónörökös édesapja, III. Károly király után. Arra lehetett számítani, hogy a királyi protokollra és etikettre mindig kínosan ügyelő pár ezentúl még szigorúbban tartani fogja magát a rangjukkal kapcsolatos írott és íratlan szabályokhoz.

Nos, a szakértők legnagyobb megdöbbenésére ennek pont az ellenkezője történt: az elmúlt egy hónapban Vilmosék egyre többször engednek meg maguknak intimebb gesztusokat, érintéseket nyilvánosan. A héten a hercegi pár például Londonban voltak a Copper Box Arenában, és rengeteg olyan kép készült róluk, amelyeken gyengéden egymáshoz érnek – ilyeneket korábban nem nagyon engedtek meg maguknak. Katalin hercegné több képen is Vilmos herceg hátán tartja a kezét egy olyan gesztussal, ami egyszerre támogató és irányító is lehet.

Judi James testbeszédszakértő többek között a következőket nyilatkozta erről az Express című, brit lapnak:

„úgy tűnik, Vilmos és Katalin mai szereplése a pár nyilvános testbeszédében új korszakot nyitott. Azt szeretnék jelezni, hogy feljebb léptek, és már ők a közvetlen trónörökösök, de attól még, hogy ők lettek a walesi herceg és hercegné, nem fognak formálisabban, kevésbé természetesen vagy őszintén viselkedni, sőt. A pár arra utaló jeleket ad, hogy azt szeretnék, hogy a hivatalos- és a magánéletben egyaránt erős és egymást szerető kettőst lássanak bennük.”

A fentiekkel egyszerre Katalin hercegné viselkedéséből az is következik, hogy úgy érzi, egyenrangú partnerként szerepel a férje mellett. Amíg Kamilla királyné mindig valamivel III. Károly mögött halad és az ő kezdeményezésére vár egy-egy szituációban, addig a szakértő szerint Katalin hercegné gesztusaiból egy egyenrangú házastárs testbeszéde áll össze.

II. Erzsébet világéletében annak a híve volt, hogy a királyi család tagjai ne mutassák ki az érzelmeiket nyilvánosan. Úgy tűnik, ennek a korszaknak a királynő halálával vége szakad: Harry herceggel kapcsolatban is hasonló változásokat észleltek a szakértők.

(Kiemelt kép: a walesi herceg és hercegné hivatalos Instagramja)