Vilmos és Harry herceg viselkedésében megdöbbentő változást figyeltek meg a szakértők

Vilmos és Harry herceg érzelmeire testbeszédükből lehet következtetni.

2022. szeptember 15., 08:00

Szerző:

Testbeszéd-szakértőket kérdezett a Wall Street Journal arról, hogy mire következtetnek Vilmos és Harry herceg viselkedéséből. Amint azt maga a cikk is kiemeli, nem ez a lap volt az egyetlen: Judi James brit szakértő azt mondja, több évtizedes karrierje során soha ennyi megkeresést nem kapott a sajtótól, mint most. Mindenki azt szeretné tudni, milyen érzelmekről árulkodik a királyi család viselkedése most, II. Erzsébet elhunytát követően, és a nagy újdonság pont ebben áll: hogy a viselkedésük érzelmekről tanúskodik.

„Nagy változás állt be szinte egyik napról a másikra”

– mondják a szakértők, rámutatva, hogy amíg korábban a királyi család tagjai sosem mutatták ki érzelmeiket, ez most egy olyan időszak, amikor ezt megteszik.

Herceg korában például sosem láthattuk Károly királyt olyannak, mint a héten, amikor kiakadt azon, hogy elrontotta a dátumot és folyni kezdett a toll. A világsajtót bejárt videóról a szakértő a következőt mondta az Expressnek:

„Károly két nap alatt másodszor kapta fel a vizet nyilvánosan és hagyta, hogy a dühe a verbális és nem-verbális kommunikációjában látható legyen”.

Ami nagy újdonságot jelent, hiszen a II. Erzsébet által kijelölt utat követve a királyi család tagjai ilyen negatív érzelmeiket sosem mutatták ki nyilvánosan.

Ugyanez a szakértő a The Sun című lapnak is nyilatkozott arról, amikor Vilmos és Harry hercegek elhunyt nagymamájuk koporsóját kísérték, és ekkor is le lehetett olvasni róluk az érzelmeiket, főleg a fiatalabbik fivérről, aki nem katonai egyenruhában volt:

„Harry többször is összeszorította az öklét, mintha próbálná megerősíteni magát a koporsó látványa előtt. A szemei elkeseredést fejeztek ki, felemelt szemöldökén is látszik a szomorúság”.

A szakértő hozzáteszi, hogy a két testvér közül minden bizonnyal azért is Harry az, akiről több érzelem olvasható le, mert ő nemcsak nagyanyját gyászolja, hanem annak az érzelmi terhével is meg kell küzdenie, hogy most visszatért családjához, akiket nemrég botrányos körülmények között elhagyott.

A világ együtt gyászol Britanniával

II. Erzsébet királynő hihetetlen autógyűjteményt hagyott hátra

II. Erzsébet koporsójánál olyan családtag tűnt fel, akire senki nem számított

III. Károly király személyzete tajtékzik: gyászszertartás közben közölték velük, hogy ki lesznek rúgva

(Kiemelt kép: Wiktor Szymanowicz/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP)