II. Erzsébet királynő hihetetlen autógyűjteményt hagyott hátra

II. Erzsébet királynő hagyatéka elképesztő különlegességeket tartalmaz.

2022. szeptember 13., 11:00

Szerző:

II. Erzsébet királynő halála rengeteg kérdést felvet, többek között azt is, hogy mi lesz a brit uralkodó vagyonával-örökségével. Nos, az Express című lap arról közölt összeállítást, hogy a múlt csütörtökön elhunyt királynő mesés vagyona rengeteg felbecsülhetetlen értékű ingatlan mellett többek között egy példátlan autógyűjteményt is tartalmaz. (A brit királyi család tulajdonában levő ingatlanok jó része egyébként csak állami jóváhagyással értékesíthetők.)

II. Erzsébetről köztudott volt, hogy szerette az autókat és imádott vezetni, jogosítványa azonban nem volt és államfőként nem is volt rá szüksége az igazolványra. Ameddig egészségi állapota engedte, addig gyakran lehetett a volán mögött látni, de már hercegnő korában is autózgatott, a II. világháború során pedig mentőautó-vezetőként szolgálta a hazáját.

II. Erzsébetnek kizárólag brit gyártmányú luxusautói voltak, de abból jó sok. Uralkodása 70 éve alatt volt kb. 30 Land Roverje, az utolsó időkben a legtöbbször egy Land Rover Defender volánja mögött lehetett őt látni Sandringham útjain. A királynő halálakor öt darab állami autó volt használatban, amivel az uralkodót szállították akkor, amikor nem ő vezetett: két Bentley és három Rolls Royce.

Ezen kívül a királynő több Jaguart, Aston Martint, Vauxhallt és Daimlert is tulajdonolt az életében. Az utóbbi márkának az egyik, II. Erzsébet által használt kocsiját nemrégiben 45 360 fontért, azaz kb. 20,5 millió forintért adták el egy árverésen.

A királynő autóiról az alábbi videós összeállítást ajánljuk az ön figyelmébe.

II. Erzsébet halála a hírekben

II. Erzsébet koporsójánál olyan családtag tűnt fel, akire senki nem számított

Meglepő, ki örökli II. Erzsébet legféltettebb kincseit

II. Erzsébetet Mészáros Lőrinchez hasonlítja Pottyondy Edina a legújabb videójában

(Kiemelt kép: Shutterstock/Anna Jurkovska)