II. Erzsébetet Mészáros Lőrinchez hasonlítja Pottyondy Edina a legújabb videójában

Pottyondy Edina friss videót publikált, amiben II. Erzsébet haláláról meghökkentő módon emlékezik meg.

2022. szeptember 13., 09:34

Szerző:

Pottyondy Edina kedd reggel publikálta új videóját, amiben ezúttal is az elmúlt egy hét eseményeiről beszél. Szóba kerül többek között a momentumos Gelencsér Ferenc bizarr tweetje, a filmrendezővé avanzsált Rákay Philip, valamint Rogán-Gaál Cecília 18 milliós karkötője, de a videó utolsó harmadában II. Erzsébetről van szó.

A csütörtökön elhunyt brit uralkodóról Pottyondy Edina a következőket mondja:

„II. Erzsébet, az uralkodó, aki nem vette fel a férje nevét – szép volt. Aki 70 éves uralkodása végén 500 millió dolláros magánvagyonnal rendelkezett – sok, nagyon sok. Pont a fele a Lölőének. De az igazsághoz tartozik, hogy elvileg van még 34 milliárd dollárnyi vagyona ingatlanokban-műtárgyakban, de azt nem adhatja el az állam engedélye nélkül. Egy csomó minden van a nevén, ami nem is az övé... hm, ebben is hogy hasonlít a Lőrincre!”

Miután Mészáros Lőrinccel párhuzamba állítja, Pottyondy Edina többek között azt is kiemeli, hogy bár II. Erzsébet a világon mindenhol roppant népszerű volt, Írországban például sokan nem kedvelték, vagy legalábbis a futballszurkolók a királynőt gyalázó éneket skandáltak egy meccsen. Az elhunyt uralkodóval kapcsolatban hozzáteszi továbbá a következőket:

„mi magyarok azért is érzünk együtt az angolokkal, mert generációm jelentős része már ott él, egy másik része már odavágyik. A hunglish már nem csak egy nyelvjárás, hanem az alattvalók egy csoportja. Meg aztán azért is reagáltunk érzékenyen a halálhírre, mert ismerjük azt, hogy milyen 26 évesen munkába állni és halálig dolgozni. És mi magyarok tiszteljük azt a női államfőt, aki soha életében nem vett fel fideszes fülbevalót.”

Íme a teljes videó.

II. Erzsébet halála a hírekben

II. Erzsébet koporsójánál olyan családtag tűnt fel, akire senki nem számított

Meglepő, ki örökli II. Erzsébet legféltettebb kincseit

Harry hercegnek ezentúl meg kell hajolnia édesanyja egykori riválisa, Kamilla királyné előtt

(Kiemelt kép: Pottyondy Edina YouTube-csatornája)